Statiegeld

Circulair bedrijf

Op een aantal gebruikte, gereviseerde maar ook nieuwe onderdelen uit ons grote assortiment rekenen wij statiegeld. We doen dit om aan de vraag naar een bepaald onderdeel te kunnen blijven voorzien.

Met het oude onderdeel kunnen wij weer aan de slag, ofwel met een revisie of in het geval van een kapotte motor bijvoorbeeld het demonteren hiervan voor losse onderdelen als een carterpan of kleppendeksel. Zo zorgen we dat zoveel mogelijk tweedehands onderdelen weer een nieuw leven krijgen en we aan de vraag kunnen blijven voldoen.

Statiegeld aanvraag

Hoe werkt statiegeld op onderdelen?

Statiegeld vragen we bijvoorbeeld op een motorblok, versnellingsbak of een ecu set en werkt net als op lege flessen. Naast de prijs voor het onderdeel en eventuele verzendkosten wordt een extra bedrag in rekening gebracht. Dit statiegeldbedrag storten wij terug zodra wij het oude, defecte onderdeel van de auto hebben terugontvangen (binnen 4 weken na aankoop en schoon aangeleverd).

Voorbeeldberekening statiegeld

Een voorbeeld: Prijs motorblok met inruil van de oude motor €950,- + statiegeld €150,- Totaal €1.100,- na terugsturen van de oude defecte motor storten wij de betaalde €150,- weer terug.

Copyright @ Bart Ebben B.V. 1978-2023