Chassisnummer vinden

 

Het Citroen | DS | Peugeot voertuigidentificatienummer (VIN) ofwel chassisnummer is het meest eenvoudig terug te vinden op de kentekencard, zoals die inmiddels door de RDW verstrekt wordt.  Maar ook op de auto zelf kan dit bijvoorbeeld achter de voorruit of in de motorruimte. Het lange nummer begint vrijwel altijd met "VF".

Citroen Peugeot voertuigidentificatienummer op de kentekencard

Op de achterzijde van de kentekencard staat als eerste bovenaan onder letter 'E' het voertuigidentificatienummer/ VIN ook wel chassisnummer genoemd. Als u op zoek bent naar gebruikte onderdelen zijn meestal de laatste acht posities al voldoende voor een exacte onderdelenkeuze. Wanneer u dit nummer doorgeeft aan ons verkoopteam zullen zij ervoor zorgen dat het benodigde onderdeel het juiste is en past op uw Citroën, DS of Peugeot.
 

Citroen Peugeot voertuigidentificatienummer achter de voorruit

Bij veel van de moderne auto's is het Citroen | DS | Peugeot voertuigidentificatienummer zichtbaar achter de voorruit. Onderaan, in de buurt van de ruitenwissers is dan een klein venstertje gemaakt waarachter het chassinummer is geplaatst. Dus staat u in de buurt van de auto dan is dit een eenvoudige manier om het VIN nummer te achterhalen. Hieronder ziet u een voorbeeld.
 Citroen Peugeot voertuigidentificatienummer in de deurstijl of onder de motorkap

Gelukkig hoeft men in de meeste gevallen niet op zoek naar het Citroen Peugeot voertuigidentificatienummer in de motorruimte, maar zit er een sticker op de deurstijl. De sticker is goed leesbaar en geprint op een makkelijk toegankelijke plek en is dus een handige plek om het chassisnummer op de auto zelf te vinden. Op dezelfde sticker staat meestal ook de Peugeot | DS | Citroen kleurcode. Als de bovenstaande methodes niet werken dan is bij veel modellen het VIN te vinden in een chassisdeel onder de motorkap. Een uitzondering hierop zijn de Citroën C1 en Peugeot 107-modellen waar het VIN ingeslagen is onder de rechtervoorstoel.

Gebruikte onderdelen Citroen Peugeot bestellen op VIN nummer

Door ons uw voertuigidentificatienummer bij een aanvraag mee te sturen kunnen wij exact het juiste onderdeel voor u uit onze grote voorraad selecteren. Wij slaan het VIN nummer niet op en gebruiken het ook nergens anders voor dan u aan het passende onderdeel te helpen. Daarmee heeft u snel het correcte onderdeel in huis en kan de reparatie snel beginnen!

Copyright @ Bart Ebben B.V. 1978-2021