Kleurcode vinden van Citroën, DS, Peugeot

Met het zoeken van een kleurcode kan je wel even bezig zijn als je niet weet waar te beginnen. Om gebruikte carrosserie onderdelen te bestellen is een kleurcode wel een belangrijk gegeven. In deze handleiding staan een aantal handige aanwijzingen om het kleurcode zoeken te vergemakkelijken.Kleurcode...

...op A-stijl of B-stijl

Bij veel van de huidige modellen is de kleurcode te vinden op een label op de A-stijl van de auto. Door het bestuurdersportier helemaal te openen kan je deze meestal witte sticker vinden. Dan moet je de kleurcode zoeken onderaan het label, meestal zijn dit 3 of 4 letters. Dit is bijvoorbeeld bij de Peugeot 307 het geval.

Ook op de B-stijl aan de bestuurderskant kan je de kleurcode zoeken, deze plek wordt ook veel gebruikt. Bijvoorbeeld bij de Peugeot 206. Ook hier wordt de code meestal met 3 of 4 letters weergegeven.

Een uitzondering hierop zijn nog de Peugeot 107 en de Citroën C1, hier zit de sticker laag op de B-stijl maar dan aan de passagierszijde.


Meer voorbeelden A-stijl: Peugeot 407 Sw & Citroën C2, C3, C4, C4 Picasso, C5, C6, Xsara, Xsara Picasso en Berlingo t/m 2003.
Meer voorbeelden B-stijl: Peugeot 407 coupe, 607 & Citroën Verlingo, C3 Picasso, DS3 en C3 Pluriel.

...op portier

Op het portier aan de bestuurderszijde kan je eveneens de kleurcode Peugeot of Citroen zoeken, dit is nog een veel gebruikte lokatie. Een voorbeeld hiervan is de Peugeot 207. Ook hier wordt de code meestal met 3 of 4 letters op een sticker weergegeven aan de binnenzijde van het portier. Andere voorbeelden: Citroën Jumpy en de Citroën C8.

...in de motorruimte

Bij de inmiddels wat oudere modellen als bijvoorbeeld de Citroën Xantia of de Peugeot 306 moet je de kleurcode Peugeot of Citroën zoeken in de motorruimte. Daartoe gewoon de motorkap openen en op de carrosserie kijken rond de veerpoten of op het schutbord (carrosseriedeel tussen de motor en het dashboard). Je ziet dan weer een verfcode in 3 of 4 letters, maar deze is nu los op de lak geschilderd in een afwijkende kleur.

...in de Citroën Xsara Picasso

De eerste modellen van de Citroën Xsara Picasso vormden een uitzondering op het bovenstaande. Hier werd de kleurcode op de achterzijde van een klepje in het dashboard geplaatst. Dus als u de kleurcode niet op de deurstijl van uw Xsara Picasso kunt vinden, is dit hoogstwaarschijnlijk waar u moet zoeken.

...vermelden bij bestelling tweedehands onderdelen

Door in uw aanvraag voor een carrosseriedeel de benodigde kleurcode alvast te vermelden kunnen onze medewerkers u snel van dienst zijn. Ook in onzeonline onderdelenvoorraad staat meestal het kleurnummer in de omschrijving, zodat u zelf al kunt zien of er een directe match voor een portier, motorkap, achterklep, voorscherm, achterscherm, voorbumper, achterbumper of buitenspiegel op voorraad is. 

Tot slot nog enkele voorbeelden van Peugeot Citroën kleurcodes:
EYC = Gris Quartz (grijstint)
ETS = Gris Cendre (grijstint)
EZR = Gris Aluminium (grijstint)
EWP = Blanc Banquise (witvariant)
EGE = Blue de Chine (blauwtint)
EGJ = Blue Santorin (blauwtint)
KPK = Blue Mauritius (blauwtint)
KNC = Blue Amiral (blauwtint)
KPU = Blue Oriental (blauwtint)
EKQ = Rouge Lucifer (roodtint)
EKB = Rouge Vallelunga (roodtint)
EXY = Noir Onyx (zwartvariant)

Uit de kleurcode is niet alleen de kleur te halen, maar ook of het een unikleur, een metallic of een parelmoer lak betreft.

...op de website

Als je een onderdeel opzoekt op de website, zie je bij elk onderdeel (waar de kleur van belang is), een kleurcode. Hieronder ziet u precies waar dat staat:

Copyright @ Bart Ebben B.V. 1978-2023