U bevindt zich op: Sitemap > Peugeot citroen organisatienummer

Stel uw Peugeot CitroŽn productiedatum vast met het organisatie nummer

Met het Peugeot Citroen organisatienummer ofwel ORGA nummer kan de productiedag van uw auto berekend kan worden. Aan de hand van deze datum kan precies bepaald worden welke onderdelen voor uw voertuig toepasbaar zijn. Het ORGA-nummer, Damnummer of ORP nummer (Replacement Parts) begon met nummer 0001 op 9 november 1976. Vanaf die dag is het ORGA nummer elke dag met 1 verhoogd. Vanaf 1980 heeft Citroën Peugeot de viercijferige ORGA code aangebracht in al haar automobielen.
Vraag direct een gebruikt Peugeot Citroen onderdeel aan

Bereken uw Citroen Peugeot productiedatum

Hieronder kunt u zelf uw Citroen Peugeot productiedatum berekenen. Vul simpelweg uw DAM of ORGA nummer in, klik op "Bereken" en de datum waarop uw auto geproduceerd is volgt vanzelf!

Voorbeelden Peugeot Citroen organisatienummers

Om u een idee te gevenMet Peugeot Citroen organisatienummer productiedatum berekenen van wat de bijbehorende productiedatum is voor uw ORGA nummer zijn hier een paar voorbeelden van Peugeot Citroen organisatienummers berekend:
Nr 6000 = 13 april 1993
Nr 8000 = 4 oktober 1998
Nr 10000 = 26 maart 2004
Nr 11000 = 21 december 2006
Nr 12000 = 16 september 2009
Nr 13000 = 12 juni 2012
Nr 13600 = 2 februari 2014
 

Waar kan ik het organisatienummer vinden?

Hieronder een klein overzicht waar de ORGA code per type gevonden kan worden. Na bouwjaar 2000 is er een professionelere manier ingevoerd voor de aanduiding van het organisatienummer.
 

Citroen Peugeot modellen met bouwjaar na 2000

Is uw Citroen of Peugeot jonger dan bouwjaar 2000? Zoek dan naar de sticker waarop ook de bandenspanning en kleurcode vermeld zijn, hierop kunt u eveneens het Peugeot Citroen organisatienummer vinden. Deze sticker kunt u meestal vinden op een van de deurstijlen. Voor details over de sticker kunt u onze kleurcode pagina raadplegen. Op de sticker staat een nummer met 7 posities, de eerste 5 posities hiervan tonen het ORGA nummer.
 

Citroen Xantia

Op het schutbord onder de motorkap, vlak voor de rechter veerpoot, vlak onder de voorruit. Daar staat enerzijds de kleurcode (letters) en daarbij kleiner ook het ORGA nummer.
 

Citroen XM

Een print in witte inkt op de A-stijl, in de deuropening bestuurderskant.


Op zoek naar een Peugeot of Citroën onderdeel? Vraag het ons!
 

Aan de op deze pagina verkregen informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Vraag direct een gebruikt Peugeot Citroen onderdeel aan

Bart Ebben staat voor eerlijk, duurzaam en met vakmanschap zaken doen in tweedehands onderdelen voor Citroën & Peugeot personenauto's en bestelwagens. Met onze 40-jarige vakkennis zetten we ons in voor de beste oplossing voor uw onderdelenvraag. 

  • Wij verkopen alleen onderdelen die ook echt in uw auto functioneren
  • Profiteer van meer dan 40 jaar merkspecialisme
  • Ruim 65.000 onderdelen in online voorraad
  • Onderdeel niet op voorraad? Ook dan gaan we op zoek naar een oplossing
  • Snelle respons op uw onderdeelaanvraag
  • Snelle verzending