Productiedatum (ORGA/DAM) vinden

Met het Citroën DS Peugeot organisatienummer ofwel ORGA nummer kan de productiedag van uw auto berekend kan worden. Aan de hand van deze datum kan precies bepaald worden welke onderdelen voor uw voertuig toepasbaar zijn. Het ORGA-nummer, Damnummer of ORP nummer (Replacement Parts) begon met nummer 0001 op 9 november 1976. Vanaf die dag is het ORGA nummer elke dag met 1 verhoogd. Vanaf 1980 heeft Citroën DS Peugeot de viercijferige ORGA code aangebracht in al haar automobielen.

Hier kunt u zelf uw Citroën DS Peugeot productiedatum berekenen. Vul simpelweg uw DAM of ORGA nummer in, klik op "Bereken" en de datum waarop uw auto geproduceerd is volgt vanzelf!

Bereken uw Citroën DS Peugeot productiedatum

ORGA-nummer 
Productiedatum 

Waar kan ik het organisatienummer vinden?

Hieronder een klein overzicht waar de ORGA code per type gevonden kan worden. Na bouwjaar 2000 is er een professionelere manier ingevoerd voor de aanduiding van het organisatienummer.

Citroën Peugeot modellen met bouwjaar na 2000

Is uw Citroën, DS of Peugeot jonger dan bouwjaar 2000? Zoek dan naar de sticker waarop ook de bandenspanning en kleurcode vermeld zijn, hierop kunt u eveneens het Peugeot Citroen organisatienummer vinden. Deze sticker kunt u meestal vinden op een van de deurstijlen. Voor details over de sticker kunt u onze kleurcode pagina raadplegen. Op de sticker staat een nummer met 7 posities, de eerste 5 posities hiervan tonen het ORGA nummer.

Citroën Xantia

Op het schutbord onder de motorkap, vlak voor de rechter veerpoot, vlak onder de voorruit. Daar staat enerzijds de kleurcode (letters) en daarbij kleiner ook het ORGA nummer.

Citroën XM

Een print in witte inkt op de A-stijl, in de deuropening bestuurderskant.


Aan de op deze pagina verkregen informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

Copyright @ Bart Ebben B.V. 1978-2023