Onze 45 jaar geschiedenis

In 1978 vertaalde Bart Ebben Senior zijn passie voor auto's in een eigen bedrijf. Wat ooit klein begon, groeide snel uit tot een groeiende onderneming. Met een focus op Citroën DS-modellen bouwde Bart Ebben gestaag aan een reputatie van excellentie en expertise.

Geleidelijk breidde het assortiment uit en groeide het klantenbestand, wat leidde tot verdere uitbreidingen, zowel fysiek als digitaal. Deze stap bood niet alleen meer ruimte voor groei, maar opende ook de deuren naar nieuwe merken, waaronder Peugeot.

Ontdek hier hoe zijn bedrijf tussen 1978 en nu uitgroeide tot een succesvol auto-onderdelenbedrijf.

1978

1978

Bart Ebben Senior zet zijn grote hobby voor auto's en sleutelen om in een eigen bedrijf. Dit begint in zijn eigen gemaakte Sleutelbar.

1980

1980

Door de snelle uitbreiding van de werkzaamheden in het bedrijf, wordt er al snel naar een grotere locatie gezocht. Tussen 1980 en 1981 vestigt Bart Ebben zich in Milsbeek.

1981

Van oorsprong is Autobedrijf Bart Ebben een Citroën DS specialist. In 1981 kreeg het bedrijf de naam Autobedrijf Bart Ebben en werd door Bart en Gertrud de vestiging in Molenhoek in gebruik genomen. Geleidelijk aan werden er naast de DS modellen ook steeds meer andere Citroëns onder handen genomen en onderdelen voor opgeslagen. Meer en meer klanten wisten daardoor het specialistische bedrijf te vinden en te waarderen. Om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen werd dit pand stapsgewijs uitgebreid totdat uiteindelijk voor de verhuizing gekozen werd.

1990

1990

Het bedrijf wordt opgeknapt. Er wordt een nieuwe receptie toegevoegd, het magazijn wordt herzien en het pand wordt geschilderd. De kwaliteit en de uitstraling worden steeds professioneler en dit straalt Bart Ebben ook uit.

2000

2000

In Malden, aan de Sluisweg 18, werd in 2000 het huidige pand betrokken. Ruim genoeg om de onderneming verder te laten groeien. Hierdoor ontstond dan ook de kans om het assortiment met het merk Peugeot uit te breiden. De unieke combinatie van zowel het autobedrijf als het onderdelenbedrijf kon in dit pand uitstekend voortgezet worden. Sindsdien is Bart Ebben Specialist Citroën Peugeot elk jaar gegroeid en is het tegelijkertijd ook steeds meer een familiebedrijf geworden.

2003

In 2003 bestaat ons bedrijf 25 jaar. Dit wordt natuurlijk gevierd met een groot feest. Er werd flink uitgepakt met een rally show, grote tenten, een 25 van ballonnen en veel mensen die allemaal even kwamen kijken. Een dag om nooit te vergeten!

2010

2012

In 2012 krijgt het pand na meer dan 10 jaar een frisse uitstraling. Het hele pand word onder handen genomen om het meer bij de tijd te maken. De moderne en frisse uitstraling zorgt voor een goede eerste indruk bij onze klanten.

2013

Ons bedrijf zet zich vaak in voor leuke evenementen zoals de Molenhoekdag. Op deze dag kon iedereen schilderen op een Citroën. Na de Molenhoek dag heeft de beschilderde Citroën als pronkstuk in de showroom gestaan bij Bart Ebben.

2016

Vanaf 1 januari 2016 wordt het autobedrijf overgedragen van Bart Ebben Senior naar dochter Carmen en schoonzoon Jan.
Jan werkt al 12 jaar in het bedrijf en samen hebben ze twee leuke kinderen, Max en Kiki.
Carmen en Jan nemen het autobedrijf gedeelte over, waar wij auto's repareren en occasions verkopen.

Hier vindt u het autobedrijf

2018

In 2018 zorgt de opening van ons nieuwe magazijn voor betere kwaliteit en een grotere kwantiteit. Waar eerst de auto’s en onderdelen, in een groot veld, buiten stonden, is dit veld nu omgebouwd tot een groot magazijn. Hier kunnen wij duizenden onderdelen en vele auto’s opslaan op een manier waarop de tijd tussen bestelling en de aanlevering minimaal is. Het product komt steeds sneller bij de klant terecht.

Bekijk de stappen van onze onderdelen

2020

2020

Vanaf 1 januari 2020 wordt het demontagebedrijf overgedragen aan Bart Ebben Junior. Junior neemt het tweedehands onderdelen gedeelte over, waar wij auto’s demonteren en onderdelen verkopen.

Bekijk waar ons bedrijf over gaat

2021

In 2021 zijn wij overgestapt naar een nieuwe website met een uitgebreide webshop. Door deze stap te zetten kunnen wij beter communiceren met de klant, voornamelijk op digitaal vlak. Nieuwe functies zoals zoeken op kenteken en een chatbot zorgen ervoor dat het geschikte onderdeel nog sneller en nauwkeuriger binnen is.
Doordat wij nu een nieuwe webshop hanteren, hebben we ervoor gekozen om moderne fotosystemen te installeren. Hiermee kunnen wij garanderen dat het hele onderdeel glashelder op de website staat, zodat je zeker weet wat je van ons aanschaft.

2022

In 2022 hebben wij onze huisstijl een nieuwe look gegeven. Doormiddel van een nieuwe frisse groene tint en het moderniseren van ons logo gaan we met de tijd mee. Dit passen we natuurlijk ook toe aan onze huidige dozen, website, bedrijfskleding en voertuigen.

2023

Om ons bedrijf nog beter te kunnen laten zien op het digitale vlak, hebben wij een drone-video gemaakt. Deze is te bekijken op Google, onze homepage en hiernaast:

2024

Sinds 2016 bestaat Bart Ebben uit twee afzonderlijke entiteiten: Bart Ebben (demontagebedrijf) en Autobedrijf Bart Ebben (autobedrijf). Vanaf 2024 gaan we een nieuwe fase in, waarbij we deze twee bedrijven een nog sterkere identiteit willen geven. Daarom hebben we besloten om verder te gaan als Bart Ebben (demontagebedrijf) en Car Ebben (autobedrijf). Deze nieuwe benamingen zullen helpen om de focus en specialisatie van elk bedrijf duidelijker te communiceren naar onze klanten toe.

Bovendien hebben we niet alleen onze namen herzien, maar ook de vormgeving van Car Ebben aangepast. De nieuwe blauwe uitstraling weerspiegelt onze frisse aanpak en toewijding aan kwaliteit en service. Met deze vernieuwingen zijn we klaar voor de toekomst en kijken we ernaar uit om onze klanten nog beter van dienst te zijn, zowel op het gebied van auto-onderdelen als bij de aanschaf en service van auto's.

Bekijk Car Ebben

Copyright @ Bart Ebben B.V. 1978-2023