Citroen zekeringkast BSI-BSM defect? Gebruikte onderdelen uit voorraad

U bevindt zich op: Sitemap > Citroen zekeringkast bsi bsm defect

Citroen zekeringkast BSI-BSM defect en nu?

Citroen zekeringkast tweedehands met garantie - BSI - BSM - Siemens - Valeo - DelphiAls een Citroen zekeringkast BSI defect raakt kunnen er vervelende storingen optreden. Moet de kapotte BSI vervangen worden, dan kunnen wij u diverse oplossingen bieden. Wij hebben een groot aantal gebruikte of gereviseerde elektronische componenten op voorraad. Met een ruilsysteem kunnen wij u snel een vervangende BSI set of BSM leveren en kan dan z.s.m. met de reparatie begonnen worden.

Als merkspecialist in de twee Franse merken weten wij ook precies welke electronische delen precies bij elkaar horen. Ook andere tips m.b.t. de montage of diagnose zitten in onze service.

Vraag direct een vervangende Citroen zekeringkast aan

Voordelige Citroen zekeringkast tweedehands

Een Citroen zekeringkast tweedehands zorgt voor een voordelige reparatie bij een defecte BSI of BSM. De zekeringkast is een belangrijk deel van het elektrisch systeem, maar door de vele taken en componenten ervan is het ook vaak een oorzaak van een elektronische storing in een Citroen.
 
Tweedehands Citroen zekeringkast BSI onderin dashboard onder stuurwielUiteraard moet een diagnosetechnicus met een grondige diagnose vaststellen dat de storing daadwerkelijk in de BSI/ BSM zit, eventueel kan ons verkoopteam hierbij een aantal tips geven.

Gebruikte zekeringkast voor vele Citroen modellen

Voor een BSI-BSM van een Berlingo Multispace, C1, C2, C3, C3 Pluriel, C3 Picasso, C4, C4 Picasso, C4 Cactus, C4 Aircross, C5, C6, C8, DS3, DS4, DS5, maar ook voor uw AX, Saxo, ZX, Xsara, Xantia of XM kunt u bij ons terecht. En eveneens voor de Citroën bedrijfswagens Nemo, Berlingo, Jumpy en Jumper, zie hiervoor de links verderop op deze pagina.

Kies hieronder uw model en selecteer daarna uw type zekeringkast (BSI, BSM,module fonctionelle op de accu), uiteindelijk kunt u onze voorraad ervan inzien:

Gebruikte zekeringkast Citroen C-Crosser

Gebruikte zekeringkast Citroen C1

Gebruikte zekeringkast Citroen C2

Gebruikte zekeringkast Citroen C3

Gebruikte zekeringkast Citroen C3 Picasso

Gebruikte zekeringkast Citroen C4

Gebruikte zekeringkast Citroen C4 Picasso

Gebruikte zekeringkast Citroen C4 Cactus

Gebruikte zekeringkast Citroen C4 Aircross

Gebruikte zekeringkast Citroen C5

Gebruikte zekeringkast Citroen C6

Gebruikte zekeringkast Citroen C8

Gebruikte zekeringkast Citroen DS3

Gebruikte zekeringkast Citroen DS4

Gebruikte zekeringkast Citroen DS5

Gebruikte zekeringkast Citroen Nemo

Gebruikte zekeringkast Citroen Berlingo

Gebruikte zekeringkast Citroen Jumpy

Gebruikte zekeringkast Citroen Jumper

Gebruikte zekeringkast Citroen XM

Gebruikte zekeringkast Citroen Xantia

 

Stuur ons uw vraag over een Citroen BSI of vul direct een Electronica reparatieopdracht in.

 

Waar zit de Citroen zekeringkast?Tweedehands Citroen zekeringkast op accu met garantie

De BSM zekeringkast is meestal onder de motorkap in de motorruimte te vinden, maar ook op de accu kunnen we tegenwoordig bij veel jonge modellen een aparte zekeringkast vinden. In het laatste geval wordt dit vaak een ‘module fonctionelle’ genoemd, bijvoorbeeld van het merk Yazaki.
De BSI zit meestal onderin het dashboard onder het stuur achter een afdekkap.

Meer over de BSI van Citroen

De BSI is in Engels “body systems integration” en de kreet “built in systems interface” komt ook wel langs, in het Frans “Boîtier de Servitude Intelligent”. In eenvoudige bewoording is het een centrale regeleenheid die de informatie-uitwisseling controleert en mogelijk maakt tussen de verschillende ecu’s die in de auto aanwezig zijn.
De BSI is ingeregeld op de exacte uitvoering van de auto met de betreffende opties en slaat data van de auto op zoals bijvoorbeeld de actuele kilometerstand.

 

Let op!: Daarom de BSI nooit zomaar uitwisselen! Wordt de BSI gewisseld dan neemt de auto de hoogste kilometerstand over. Bovendien is de unit niet afgestemd op het voertuig en zullen veel opties niet werken. De BSI vormt een set met de ECU module, het contactslot en de contactsleutel.
 

Degelijke BSI storingsdiagnose noodzakelijk

 

Voordat een BSI zekeringkast vervangen wordt moet het zeker zijn dat een defect ook daadwerkelijk in de BSI zit. Een degelijke diagnose is dan ook noodzakelijk. Ga bij de storingsdiagnose stapsgewijs te werk en let daarbij op de onderstaande punten:

  • Zorg dat de motor zijn basisingrediënten krijgt: Is de aanvoer van brandstof, ontsteking en lucht in orde?
  • Goede uitleesapparatuur en een oscilloscoop zijn de eerste vereisten voor een juiste storingsdiagnose.
  • Een storing hoeft niet altijd aan de elektronica te liggen, veelal hebben storingen een andere oorzaak. Hebben bijvoorbeeld alle cilinders compressie? Staat de distributieketting of -riem nog wel exact op tijd? Geeft de brandstofpomp druk en genoeg brandstofopbrengst? Zijn er impulstanden beschadigd? Is het tweemassavliegwiel nog wel in orde (niet versleten)?
  • Nog steeds zijn kabelbreuken of slechte contacten (door corrosie of slijtage) een belangrijke oorzaak veel storingen. (We leveren ook losse stekkers, kabels en een kabelboom tweedehands!)
  • Controleer aan de hand van het aansluitschema van de BSI of alle signalen van de sensoren goed binnenkomen. En zijn alle uitgaande signalen van de BSI in orde?
  • Wijst de diagnose toch op een storing in de BSI zekeringkast? Controleer dan nog eens goed de voeding en de massa van de BSI.

 

Overige Citroen zekeringkast onderdelen

Ook aan de zekeringkast verwante onderdelen zijn bij ons leverbaar. Niet alleen een tweedehands zekeringkast is bij ons verkrijgbaar, we leveren ook bijvoorbeeld de kunststof behuizing van de BSM of een hoofdzekering relais of de al eerder genoemde ‘module fonctionelle’ op de accu. Neem contact op voor het onderdeel dat u zoekt.


Vraag direct een vervangende Citroen zekeringkast aan

 

Bekijk ook deze video voor meer uitleg over het vervangen van een ECU en BSI:
 


Ook een Peugeot zekeringkast kunnen wij leveren.

Trustpilot
Copyright @ Bart Ebben B.V. 1978-2022