Bij Bart Ebben houden we van ons werk. We zijn geen groot bedrijf (25 collega's) maar wel  Citroën | DS | Peugeot Specialist in Europa. 

Sinds 1978 staan we al voor je klaar! 

Ben je op zoek naar een Citroën | DS | Peugeot origineel nieuw of gebruikt onderdeel? 

Bel ons en navragen via nummer 024 3570315.

(graag chassisnummer c.q. VIN / Voertuigidentificatienummer bij de hand houden)

Of stuur ons je vraag per email en wij antwoorden snel. Hier klikken

 

U bevindt zich op: Sitemap > Autodemontage > Wat gebeurt er met een sloopauto

Wat gebeurt er met een sloopauto?

Autorecycling begint met het machinaal aftappen van alle vloeistoffenHet verwerken van een sloopauto middels autorecycling is wat Bart Ebben Specialist Citroën Peugeot als autodemontagebedrijf doet. Zoveel mogelijk verkoopbare, gebruikte onderdelen worden gedemonteerd en verkocht. Wat overblijft van de kale auto wordt in samenwerking met Auto Recycling Nederland (ARN) afgevoerd en verwerkt tot nieuwe grondstoffen. Inmiddels kan ruim 98% van een auto worden gerecycled. Bekijk hieronder het totale proces in 4 stappen.

Vraag Citroen Peugeot autorecycling onderdelen online aan

1. Auto inleveren

Bij inlevering van de sloopauto bij een RDW erkend autodemontagebedrijf zoals Bart Ebben zijn alle kenteken documenten nodig. Daarmee kan een vrijwaringsbewijs worden gemaakt voor de oude eigenaar. De auto krijgt dan de ORAD registratie AutoDemontage en mag de weg niet meer op.

2. Sloopauto demonteren

Ons autodemontagebedrijf begint met het testen van de auto om zo de werking en conditie van de nog bruikbare onderdelen vast te stellen. Daarna verwijderen we alle vloeistoffen uit de auto met een speciale aftapinstallatie en demonteren we de banden. Ook de accu wordt uit de auto gehaald en veilig opgeslagen, totdat deze naar een verwerker worden gebracht. Daarna worden zoveel mogelijk verkoopbare, gebruikte onderdelen zorgvuldig gedemonteerd, opgeslagen en uiteindelijk verkocht.
 

3. Autowrak naar de shredder

Na het demontageproces houden we een kaal autowrak over, dit wordt opgehaald door een van de door ARN (Auto Recycling Nederland) erkende shredderbedrijven. Daar wordt de auto vermalen tot kleine deeltjes metaal en restmateriaal. De metalen worden hier gescheiden en kunnen weer hergebruikt worden.

4. Restmateriaal verwerkt in PST-fabriek

Het scheiden van de overgebleven restmaterialen met de ‘Post Shredder Technology’ (PST) is de laatste stap in het recyclingproces. Dit gebeurt in Tiel in de speciale PST-fabriek van ARN en leidt tot vier gescheiden afvalstromen: kunststoffen, mineralen, vezels en metaalrestanten.

Hieronder de stappen nog eens in beeld in deze mooie weergave van ARN:

Wat gebeurt er met een sloopauto bij autorecycling

Voordelige originele onderdelen

Door prijzen die grofweg 50% van de nieuwprijs bedragen zijn gebruikte, originele onderdelen een aantrekkelijk, voordelig alternatief. Voordelige onderdelen waarvan de prijzen zijn aangepast aan de staat, kilometerstand en vraag naar het onderdeel. Het duurzame aspect maakt uw keuze alleen nog maar verstandiger.

Stuur ons een aanvraag voor groene onderdelen Peugeot of Citroën

 

Uw Citroën of Peugeot naar de sloop brengen

Wilt u van uw Citroen of Peugeot auto met schade of een ander defect af? Of komt hij niet meer door de APK? Wij kunnen als RDW erkend KZD*** Autodemontagebedrijf alles voor u verzorgen m.b.t. het ter demontage aanbieden van uw wagen. Neem contact met ons op, wij geven graag de mogelijkheden bij onze sloperij hiervoor aan. Afhankelijk van het model, de leeftijd, kilometrage en de staat van de auto is een vergoeding mogelijk. 
 

Vraag direct Citroen Peugeot onderdelen aan bij ons gespecialiseerde autodemontagebedrijf


Autorecycling bij autodemontagebedrijf Bart Ebben Specialist CitroŽn Peugeot en ARN RDW erkend Autodemontagebedrijf Bart Ebben

ZOEK hierboven eenvoudig uw onderdeel via klikken > Merk > Model > Bouwjaar

Of stuur ons een aanvraag en wij zoeken voor u. Klik hier.

 

De kernwaarden van Bart Ebben

Bart Ebben staat voor eerlijk en duurzaam zaken doen in originele gebruikte onderdelen voor Citroën | DS | Peugeot personenauto's en bestelwagens. Met onze meer dan veertig jarig merkspecialisme, onze vakkennis en kennis van historische onderdeeldata zetten we ons in voor de beste oplossing voor uw onderdelenvraag. 

  • Wij verkopen alleen onderdelen die ook echt in uw auto functioneren
  • Profiteer van meer dan veertig jaar merkspecialisme
  • Ruim 65.000 onderdelen in online voorraad
  • Onderdeel niet voorradig? Dan gaan we op zoek naar een oplossing
  • Snelle respons op uw onderdeelaanvraag
  • Snelle verzending


Stiba, brancheorganisatie en belangenbehartiger van gecertificeerde voertuigdemontagebedrijven.         KZD 3 sterren Autodemontage - Stichting Kwaliteitszorg Demontagebedrijven      ARN, het Nederlandse expertisecentrum voor recycling in de mobiliteitsbranche

Verzending van gebruikte onderdelen Citroen Peugeot met DHL      Ideal betalingen voor gebruikte onderdelen Citroen Peugeot    Met Tikkie snel gebruikte onderdelen Citroen Peugeot betalen

Dit zeggen onze klanten over ons

Hans Melissen
14-04-2021
Hartelijk dank voor de prima service bij het vinden van het binnenslot voor mijn Peugeot 306 cabrio....
Sebastiaan Hoogers
03-04-2021
Erg prettig als iemand je een beetje op weg helpt in het reparatieproces als je zelf redelijk handig...
Joep
01-04-2021
Ontzéttend bedankt voor jullie service. 👍👍
Wim De Vries
31-03-2021
Prima service en snel had een lederen stuur besteld maar bleek een kunststofstuur te zijn Tom heeft ...