Wat gebeurt er met een sloopauto? | Citroen Peugeot Autodemontage Bart Ebben

Het verwerken van een sloopauto middels autorecycling is wat Bart Ebben Specialist Citroën Peugeot als autodemontagebedrijf doet. Zoveel mogelijk verkoopbare, gebruikte onderdelen worden gedemonteerd en verkocht. Wat overblijft van de kale auto wordt in samenwerking met Auto Recycling Nederland (ARN) afgevoerd en verwerkt tot nieuwe grondstoffen. Inmiddels kan ruim 98% van een auto worden gerecycled. Bekijk hieronder het totale proces in 4 stappen.

Vraag ons naar een onderdeel

1. Auto inleveren

Bij inlevering van de sloopauto bij een RDW erkend autodemontagebedrijf zoals Bart Ebben zijn alle kenteken documenten nodig. Daarmee kan een vrijwaringsbewijs worden gemaakt voor de oude eigenaar. De auto krijgt dan de ORAD registratie AutoDemontage en mag de weg niet meer op.

2. Sloopauto demonteren

Ons autodemontagebedrijf begint met het testen van de auto om zo de werking en conditie van de nog bruikbare onderdelen vast te stellen. Daarna verwijderen we alle vloeistoffen uit de auto met een speciale aftapinstallatie en demonteren we de banden. Ook de accu wordt uit de auto gehaald en veilig opgeslagen, totdat deze naar een verwerker worden gebracht. Daarna worden zoveel mogelijk verkoopbare, gebruikte onderdelen zorgvuldig gedemonteerd, opgeslagen en uiteindelijk verkocht.
 

3. Autowrak naar de shredder

Na het demontageproces houden we een kaal autowrak over, dit wordt opgehaald door een van de door ARN (Auto Recycling Nederland) erkende shredderbedrijven. Daar wordt de auto vermalen tot kleine deeltjes metaal en restmateriaal. De metalen worden hier gescheiden en kunnen weer hergebruikt worden.

4. Restmateriaal verwerkt in PST-fabriek

Het scheiden van de overgebleven restmaterialen met de ‘Post Shredder Technology’ (PST) is de laatste stap in het recyclingproces. Dit gebeurt in Tiel in de speciale PST-fabriek van ARN en leidt tot vier gescheiden afvalstromen: kunststoffen, mineralen, vezels en metaalrestanten.

Hieronder de stappen nog eens in beeld in deze mooie weergave van ARN:

Wat gebeurt er met een sloopauto bij autorecycling

Voordelige originele onderdelen

Door prijzen die grofweg 50% van de nieuwprijs bedragen zijn gebruikte, originele onderdelen een aantrekkelijk, voordelig alternatief. Voordelige onderdelen waarvan de prijzen zijn aangepast aan de staat, kilometerstand en vraag naar het onderdeel. Het duurzame aspect maakt uw keuze alleen nog maar verstandiger.

Stuur ons een aanvraag voor groene onderdelen Peugeot of Citroën

Uw Citroën of Peugeot naar de sloop brengen

Wilt u van uw Citroen of Peugeot auto met schade of een ander defect af? Of komt hij niet meer door de APK? Wij kunnen als RDW erkend KZD*** Autodemontagebedrijf alles voor u verzorgen m.b.t. het ter demontage aanbieden van uw wagen. Neem contact met ons op, wij geven graag de mogelijkheden bij onze sloperij hiervoor aan. Afhankelijk van het model, de leeftijd, kilometrage en de staat van de auto is een vergoeding mogelijk.

Vraag ons naar een onderdeel

Copyright @ Bart Ebben B.V. 1978-2023