Kwaliteitscontrole op tweedehands onderdelen
Kwaliteitscontrole

Garantie bij Bart Ebben gaat verder dan de voordeur


Geen enkel onderdeel gaat bij ons de deur uit zonder een nauwkeurige kwaliteitscontrole. Bovendien wordt elk onderdeel geselecteerd aan de hand van het chassisnummer van de Citroën, DS of Peugeot waar het onderdeel op gemonteerd zal worden. Door het consequent uitvoeren van deze controles staan wij voor het leveren van het passende onderdeel.

Mocht er met een door ons geleverd onderdeel desondanks een probleem ontstaan, dan is het prettig om terug te kunnen vallen op onze garantie zoals in dit voorbeeld.

Gebruikte onderdelen van Bart Ebben hebben standaard een garantie van 3 maanden. In deze periode wordt een onderdeel, als er zich problemen voordoen, geheel kosteloos vervangen (excl. arbeidsloon en verzendkosten).
 

Omschrijving kwaliteit & beschadigingen plaatwerk

Om de exacte staat van ons tweedehands plaatwerk te omschrijven gebruiken wij een codesysteem uit de VS. Hiermee wordt de locatie, aard en grootte van een beschadiging exact en overzichtelijk omschreven. U vindt de kwaliteitscodekaart met omschrijving hieronder:

De code
De code is opgebouwd uit drie karakters:
Een cijfer die de positie van de schade aangeeft
Een letter die het type van de schade aangeeft
Een cijfer voor de grote van de schade

Grootte Schade
De grootte van de schade wordt uitgedrukt in creditcard formaat. Schade tot en met één creditcard heeft code 1, een schade ter grootte van twee creditcards verkrijgt vanzelfsprekend code 2.

Type Schade
Het type schade wordt aangegeven met een letter
B: Brand
D: Deuk
E: Verbogen
F: Verkleurd
G: Gat
J: Gescheurd
S: Kras
R: Oppervlakkige roest
T: Lakproblemen
O: Onbeschadigd/all-over
U: Uitdeuken zonder spuitenVoorbeeld: Code 5S2 bij een achterportier
5: Plaats in midden op de deur
S: Soort beschadiging is een kras
2: 2x de grootte van een creditcard (ca. 10cm.)
Code 000 = OnbeschadigdCarrosseriedelen bestellen op Citroen of Peugeot kleurcode

Het bestellen van tweedehands carrosserie onderdelen wordt een stuk eenvoudiger bij gebruik van een Peugeot of Citroen kleurcode. U kunt bijvoorbeeld al direct zelf in onze online onderdelenvoorraad kijken. Bij de onderdelen als een motorkap, portier, achterklep, voorbumper, achterbumper, buitenspiegel, voorscherm of achterscherm staat meestal de kleurcode vermeld. Wij hebben een uitleg gemaakt voor het zoeken van een Citroen of Peugeot kleurcode op uw auto.

Uitgebreide kwaliteitscontrole

Wij controleren onze onderdelen uitvoerig op hun werking in de auto en ook na demontage. Eventuele kleine tekortkomingen worden vermeld bij het onderdeel en zullen u door de verkoper worden medegedeeld bij uw keuze. Te grote afwijkingen leiden uiteraard tot afkeur van het onderdeel. Hieronder wat beelden van enkele testjes die wij zoal doen om de kwaliteit van onderdelen vast te stellen:

 

 

 

Trustpilot
Copyright @ Bart Ebben B.V. 1978-2022