Maak ook gebruik van onze kennis van en ervaring met gebruikte onderdelen

Gedurende de afgelopen meer dan vier decennia hebben wij veel praktische zaken met originele gebruikte onderdelen meegemaakt.
Wij delen met betrekking tot gebruikte onderdelen graag onze kennis en ervaring. Lees daarom de onderstaand de antwoorden op diverse opvallende vragen de wij voorbij hebben zien komen. 


1. Wanneer wordt een Citroen Peugeot veiligheidsgordel afgekeurd?
Lees hier alles over APK afkeur en goedkeur van veiligheidsgordels.

2. Waarom past de Citroen | DS | Peugeot tankring van de brandstofpomp niet meer op de brandstoftank?
Na het demonteren van de brandstofpomp past soms de schroefbare kunststof afsluitring niet meer. Lees hier waarom de afsluitring niet meer past en wat er aan te doen is.

3. Citroen Peugeot motormanagement computer defect en nu?
Tips met betrekking tot storingen in het motormanagement hebben we in dit artikel handig op een rij gezet.

4. Kan ik ook onderdelen voor het interieur zoals een stoelframe, hoofdsteun of zitkussen los kopen?
Bij ons is het mogelijk om losse interieur onderdelen voor Citroën | DS | Peugeot te kopen. Het sturen van een foto helpt ons om exact het juiste interieuronderdeel aan te kunnen bieden. 

5. Hoe testen jullie tweedehands onderdelen op kwaliteit?
Voordat we een auto gaan demonteren wordt elke auto bij ons aan de hand van een lange checklist op functies gecontroleerd. Worden er afwijkingen vastgesteld dan worden dit extra aandachtspunten voor de demonteur. De demonteur controleert elk onderdeel voor en na de demontage ervan. Dit kan visueel zijn, maar ook met testapparatuur. Na demontage zal onze kwaliteitscontroleur nog een inspectie doen en hij zal ook zorgen dat het onderdeel onder de juiste omschrijving in ons voorraadsysteem komt te staan. Plaatwerk krijgt ook een exacte kwaliteitsclassificatie mee waarmee we beschadigingen exact kunnen omschrijven. Tot slot zal elke verkoper het onderdeel nog inspecteren voordat het verpakt of klaargelegd wordt. Hiermee beperken wij het aantal retouren tot een minimum. Mocht er desondanks een probleem zijn met een onderdeel, dan kunt u gebruik maken van onze standaard drie maanden garantieregeling.

6. Wat is de levertijd van tweedehands onderdelen?
De meeste tweedehands onderdelen voor Citroen | DS | Peugeot zijn direct leverbaar vanuit ons magazijn. Door samenwerking met een gespecialiseerde transporteur zijn de gebruikte onderdelen bij verzending vrijwel altijd de volgende werkdag in huis. Heeft u dezelfde dag het onderdeel nodig? Vraag ons vooraf het auto onderdeel klaar te leggen dan kunt u het onderdeel afhalen bij ons in Malden. In sommige gevallen is het ook mogelijk dat wij het onderdeel met dezelfde dag-levering naar u toesturen. Vraag onze verkoopafdeling naar de mogelijkheden. 

7. Wat is statiegeld op (gebruikte) onderdelen?
Op een aantal nieuwe, gereviseerde en gebruikte onderdelen is verkoop met inruil van het oude onderdeel van toepassing. Om er zeker van te zijn dat het oude onderdeel retour komt brengen wij statiegeld op onderdelen in rekening. Wanneer het oude, kapotte onderdeel ontvangen hebben, storten wij het statiegeld  

8. Wat gebeurt er met een sloopauto?
Als een sloopauto voor demontage wordt ingeleverd, volgt er een stappenplan met 4 stappen tot volledige demontage.

Zelf op onze website zoeken naar originele gebruikte onderdelen

Op onze website kunt u op twee manieren zoeken naar originele gebruikte onderdelen. U kunt onze catalogus raadplegen en in een paar eenvoudige stappen bij de onderdeelgroep komen die u nodig heeft. Ook kunt u via ons zoekprogramma online onderdelen zoeken. Wij vragen dan om het merk van de auto, het originele onderdeelnummer of de motorcode/bakcode in te vullen.
Mocht u er prijs op stellen dat wij het onderdeel voor u opzoeken, neem dan even telefonisch contact met ons op of stuur ons direct een onderdelenaanvraag.

Zoek hierboven eenvoudig uw onderdeel via klikken > Merk > Model > Bouwjaar

Of stuur ons een aanvraag en wij zoeken voor u. Klik hier.Bart Ebben Specialist Citroën | DS | Peugeot is al meer dan veertig jaar merkspecialist in originele gebruikte onderdelen. Met meer dan 65.000 onderdelen op voorraad en een karrenvracht aan kennis van historische onderdeeldata kunnen wij als geen ander koppelingen maken tussen auto’s en onderdelen en zorgen wij altijd voor het exact passende onderdeel bij uw auto.