Wat maakt Bart Ebben tot de Citroen Peugeot specialist in onderdelen

categorie: Onderdelen nieuws
datum:22-03-2019

In meer dan 40 jaar is ons merkspecialisme in gebruikte onderdelen opgebouwd. Maar waar blijkt dat nu zoal uit? Voor ons begint dat als vanzelfsprekend met het zorgen voor een exact passend onderdeel en het geven van garantie hierop, maar we gaan veel verder. We geven bij veel onderdelen ook tips uit de praktijk, online maar ook bij bestelling via de telefoon of mail. Bekijk in dit nieuwsbericht een aantal online voorbeelden van wat Bart Ebben zoal tot de Citroen Peugeot specialist in onderdelen maakt.

Onderdelen los verkrijgbaar die af fabriek alleen compleet bestelbaar zijn

We zien vaak dat originele onderdelen uit meerdere componenten bestaan, maar ondanks dat is alleen het complete onderdeel bestelbaar voor een stevige prijs. We gaan dan op zoek naar die losse componenten die het defect aan het onderdeel veroorzaken en bieden die los aan zodat het oude onderdeel hiermee te herstellen is voor een fractie van de prijs. Voorbeelden zijn o.a. te vinden op ons Youtube kanaal. Zo leveren wij bijvoorbeeld losse stekkers en delen van de kabelboom waarvoor anders een complete kabelboom vervangen zou moeten worden. 

Nog een voorbeeld hiervan is het rubberen lager in de aluminium draagarm van een Peugeot 407. Normaal gezien zou een dure draagarm compleet vervangen moeten worden, terwijl alleen het silent block defect is.Een ander voorbeeld in deze categorie is de deurgreep van de Peugeot Partner en Citroën Berlingo. De scharnierpen in de deurgreep breekt weleens, origineel is alleen de complete deurgreep verkrijgbaar. Zeker als de deurklink in kleur van de auto is gespoten is dit een kostbaar onderdeel, wij leveren hier een losse scharnierpen voor tegen een zeer klein deel van de prijs van een originele deurhendel.We leveren ook veel onderdelen voor de verwarming en airco, een mooi voorbeeld zijn de losse kachelkleppen die we aanbieden voor de Peugeot 407 en Citroen C5:We geven tips over de inbouw van onderdelen

Door onze ervaring en de ervaringen van onze vele klanten kunnen we al bij de onderdeelaanvraag helpen met tips om zeker te weten dat ook daadwerkelijk het gevraagde onderdeel zorgt voor de betreffende storing. Soms ligt de oorzaak heel ergens anders, we voorkomen zo een lane zoektocht en het opsturen van een verkeerd onderdeel.

Eenmaal zeker van het te vervangen onderdeel geven we tips voor de inbouw van het onderdeel om te voorkomen dat het onderdeel bij inbouw direct weer kapot gaat of niet juist werkt. Zo proberen we de materie duidelijker te maken met bijvoorbeeld een video over het vervangen van een ECU, BSI of BSM motorcomputer:Een ander voorbeeld is het juist positioneren van de schakelgaffel op een versnellingsbak.Een heel specifieke inbouw is die van een Citroen C5 of Citroen C6 hogedrukpomp in het hydropneumatisch veersysteem en het ontluchten van de HD pomp, we maakten een instructievideo daarvan:Problemen en onbekende onderdelen en hun werking in beeld brengen

Omdat wij jonge auto's vaak volledig demonteren komen er onderdelen in beeld die je normaal niet zo snel ziet. We laten onderdelen zien die vaak uit het zicht blijven van de monteur en brengen de problemen en/of de werking ervan in beeld. 

De nokkenasverstellers van de 1.4 VTI en 1.6 VTI motorblokken veroorzaken nog weleens een storing, in de onderstaande video leggen we uit hoe dat komt:Een probleem dat nog weleens voorkomt na het demonteren van een brandstofpomp is het uitzetten van de kunststof sluitring op de brandstoftank, we leggen het uit in deze video:Waarop moet gelet worden voor de APK keuring van veiligheidsgordels? We omschrijven het in een video met praktische aandachtspunten:We hebben ze dagelijks in de hand, maar hoe werkt nu eigenlijk een veiligheidsgordel? We laten het zien in de video: 

Benieuwd naar de oplossing die we voor uw defecte onderdeel hebben? Stuur ons een vrijblijvende onderdeelaanvraag!

Keer terug naar het nieuwsoverzicht.