Home   |   Bel-mij   |   Multimedia   |   Branches   |   Rondleiding   |   Reviews   |   Nieuws   |   Betaling   |   Sitemap   |   Over ons
Onderdelen Werkplaats Autoverkoop & Occasions Contact
Ga terug

Team Bart Ebben wint Zwarte Cross

2014-07-29

Onderdelenspecialist en Autobedrijf Bart Ebben Bart Ebben Specialist Citroen Peugeot dream team Zwarte Crossheeft met een team deelgenomen aan de Zwarte cross 2014 in Lichtenvoorde van 25 t/m 27 juli. Het bijzondere voertuig waarmee werd deelgenomen is een indrukwekkende Trike opgebouwd uit tweedehands auto onderdelen van Peugeot en Citroën. De prachtige creatie en de uitdossing van het team zorgde voor een overwinning in de Roze Cross klasse!

Maandenlange voorbereiding

Maandenlang werd er door een aantal medewerkers in de avonduren gewerkt aan een uit de kluiten gewassen voertuig voor zes personen. De Trike heeft gereden in de “Roze Cross” klasse. In deze klasse staan de vrijheid van meningsuiting en verdraagzaamheid centraal. Dit wordt op een ludieke wijze uitgebeeld en het team leverde hier graag zijn bijdrage aan.

Gebruikte onderdelen Peugeot & CitroënTrofee en herinneringen Zwarte Cross 2014

Bart Ebben Specialist Citroën Peugeot steunde dit project op voorwaarde dat er gewerkt werd met gebruikte onderdelen die in het bedrijf voor handen zijn. Hiermee wordt het duurzame effect van tweedehands onderdelen belicht en worden de mogelijkheden van het onderdelenhergebruik op een mooie manier uitgebeeld. Er zijn dan ook van tal van Peugeot en Citroën modellen onderdelen verwerkt, sommigen zijn makkelijk zichtbaar anderen vragen de nodige toelichting.

Als hart van de machine is bijvoorbeeld een klassieke Citroën CX turbo motor met versnellingsbak en aandrijflijn gekozen. Deze krachtbron heeft een plaatsZwarte Cross Trike Bart Ebben op de Crossbaan van Lichtenvoorde gekregen in de herkenbare Citroën C4 achterpartij aangevuld met 2CV spatschermen rond de wielen. In de gelikt uitziende achterkant is ook het elektrische systeem van de CX vochtvrij gehuisvest en zelfs het hydraulische veersysteem is van de legendarische CX overgenomen!

De voorvork is samengesteld uit meerdere Peugeot 307 achterassen en ook de stoelen komen oorspronkelijk uit dit model. Om de bestuurder in extreme situaties te ondersteunen is er een ingenieuze stuurbekrachtiging geconstrueerd uit Citroen C3 onderdelen. Dit systeem heeft zijn plek gevonden onder de optische tank/koplamppartij die is samengesteld uit twee Citroën AK Dyane voorschermen.
 

Roze Cross

Tijdens het mega muziek- en motocrossfestival werd er drie dagen gereden op het motocrosscircuit van Lichtenvoorde voor een recordaantal van 185.000 bezoekers! De Roze Cross klasse zorgde voor extra feestvreugde door de deelname van allerlei bonte en originele voertuigen, het ging hier vooral om de originaliteit van het voertuig en de uitdossing van de coureurs. Alle voorgaande updates en meer info over de bouw van het voertuig zijn op onze Zwarte Cross pagina te vinden. 


Hart van Nederland

Alle inspanningen werden nog eens erkend door een bezoek van SBS6, zij maakten op 22 juli opnames voor de avonduitzending van Hart van Nederland! De Roze Cross creatie mocht in ieder geval niet over aandacht klagen, o.a. het Algemeen Dagblad, Gay.nl, AMT, Automotive werkplaats, Citroexpert en Autoschadeportaal ontging het bonte voertuig niet!
Hieronder nog een korte video gemaakt tijdens de opnames van Hart van Nederland:Voorzijde Zwart Cross Trike Bart Ebben Specialist Citroen PeugeotAchterzijde Zwart Cross Trike Bart Ebben Specialist Citroen Peugeot

Het dreamteam dat de Bart Ebben Specialist Citroën Peugeot Trike gebouwd heeft

Ga naar boven - Ga terugShare |