Stiba biedt Tweede Kamerleden petitie aan

categorie: Onderdelen nieuws
datum:12-04-2019
auteur: Stiba

Dinsdag 9 april jl. heeft een bestuursdelegatie van Vereniging Stiba, brancheorganisatie van gecertificeerde voertuigdemontagebedrijven, de Vaste Kamercommissie voor Infrastructuur en Waterstaat een petitie aangeboden.

In januari dit jaar verscheen de publicatie van het Planbureau voor de Leefomgeving met als titel ‘Circulaire Economie in kaart’. Deze publicatie, waarin een zeer bescheiden bijdrage wordt geschetst van de automotive sector, was voldoende aanleiding voor het bestuur van Vereniging Stiba om namens haar leden aandacht te vragen voor meer hergebruik van originele gebruikte onderdelen ter stimulering van de circulaire economie in Nederland.

Gebruikte onderdelen grote bijdrage aan Circulaire Economie

In de petitie geeft Stiba haar visie aan en de praktische uitwerking van de standpunten, maar ook de obstakels en belemmeringen over hergebruik van gebruikte onderdelen. Stiba is van mening dat in deze tijd van grote aandacht voor circulaire economie het noodzakelijk is dat er meer aandacht komt voor hergebruik van originele gebruikte onderdelen. Stiba vraagt steun van de politiek bij dan wel de ontwikkeling van flankerende regelgeving of wel steun bij een landelijke campagne voor de ontwikkeling van meer bewustzijn voor het hergebruik van originele onderdelen, ook wel groene onderdelen.

Vooraf aan de petitie heeft Stiba diverse bezoeken afgelegd aan Kamerleden waar Stiba eerst haar standpunten heeft uitgelegd en toegelicht.

Stiba biedt tweede kamer leden een petitie aan

Bart Ebben Specialist Citroen Peugeot onderschrijft vanuit haar bedrijfsfilosofie de toegevoegde van gebruikte onderdelen en steunt de Stiba van harte met het politiek bespreekbaar maken van het hergebruik van originele gebruikte onderdelen ter stimulering van de circulaire economie in Nederland.