Sponsoring TrialGP - Uniek mondiaal motorsport evenement in het Achterhoekse Zelhem

categorie: Algemeen
datum:28-05-2019

Op 22 & 23 juni aanstaande organiseert de Zelhemse Auto & Motor Club (ZAMC) voor het eerst sinds 40 jaar een ronde voor het Wereldkampioenschap Motortrial. Dit is op zich al een geweldige prestatie omdat we in Nederland eigenlijk niet de benodigde natuurlijke hindernissen voorhanden hebben.

Bart Ebben Specialist Citroen Peugeot sponsor ZAMC TrialGP motorsport WK Zelhem

Al jarenlang is er heel veel minutieus werk verzet om een WK waardig parcours te realiseren. Met behulp van verschillende natuurstenen en de reeds aanwezige hellingen zijn er machtige obstakels gebouwd. Erg imposant om te zien, maar dat is ook wel nodig want de wereldtop is tot ongelooflijke rijkunsten in staat.

Geen snelheid maar uiterste beheersing

De trialrijders zijn volledig een met hun ongeveer 65 kilo zware motorfiets en bedwingen daarmee verticale wanden en springen van de ene reuze kei naar de andere met (ogenschijnlijk) speels gemak. Geweldig om dit van zeer dichtbij te kunnen zien op de 15 verschillende proeven. De rijders zijn door het compacte wedstrijdterrein prima te volgen om met eigen ogen te kunnen zien wie uiteindelijk de minste voeten aan de grond heeft gezet in de proeven is dus de winnaar wordt.

Onze fascinatie voor deze sport

We zijn al heel lange tijd gefascineerd door deze toegankelijke en sierlijke motorsport. Door de lage snelheid is er nagenoeg geen impact op de omgeving. En in tegenstelling tot andere motorische sporten is de machine van ondergeschikt belang, de rijder bepaalt zo’n 70-80% van de prestatie en een competitieve motor is gewoon voor iedereen te koop. Met de Trial-E klasse wordt het duurzame aspect van deze hogeschool van de motorsport nog eens verder benadrukt. De fabrikanten zien dit als de kraamkamer voor de toekomstige generatie elektrisch trialmodellen.

Toen het verzoek om te sponsoren kwam vanuit de ZAMC was er dan ook snel een deal gesloten, alleen al uit respect voor de gigantische prestatie van deze grote groep vrijwilligers. Kortom absoluut de moeite waard om zelf eens mee te maken!

Voor meer informatie check: https://trialgp2019.nlTrialGP Zelhem Nederland 2019 - accomodatie plattegrond evenement