PSA overeenkomst gebruikte onderdelen versterkt filosofie Bart Ebben Citroen Peugeot

categorie: Onderdelen nieuws
datum:16-01-2019

Bij Bart Ebben Specialist Citroen Peugeot geloven we al jaren in de kracht en functie van gebruikte onderdelen. Met 40 jaar ervaring als merkspecialist hebben we al vele trends zien komen en gaan, maar de voordelen van gebruikte onderdelen zijn voor ons altijd als een paal boven water blijven staan. Wij zijn dan ook heel erg blij met de opkomst van de circulaire economie.

PSA overeenkomst gebruikte onderdelen versterkt marktfilosofie Bart Ebben

Duurzaamheid en economisch voordeel

PSA, het moederbedrijf van ‘onze’ merken Peugeot, Citroën en DS, heeft nu ook ingezien dat het stimuleren van gebruikte onderdelen niet alleen duurzaam is, maar ook directe economische voordelen kan bieden. Het bedrijf heeft een overeenkomst gesloten tijdens de Indra Auto Recycling om het voor 4.000 aangesloten Franse merkspecialisten eenvoudiger te maken om gebruikte, originele onderdelen te bestellen én te verkopen.

De stap van PSA past binnen de ontwikkelingen in Frankrijk waarbij garagebedrijven verplicht zijn om bij reparatie zowel een offerte met nieuwe onderdelen als een offerte met gebruikte onderdelen aan de klant voor te leggen. Een ontwikkeling waarvan wij hopen dat deze in Nederland gevolgd wordt.

Met deze stap kan Groupe PSA haar klanten een compleet assortiment onderdelen uit de circulaire economie aanbieden, aangevuld met gereviseerde en zogenoemde repair & return-onderdelen.

Voldoen aan klantverwachting

Véronique Morel, vicepresident binnen PSA Aftermarket en verantwoordelijk voor de Business Unit Circulaire economie, legt in een verklaring van PSA uit waarom het concern deze stap gezet heeft. ‘Onze strategie is om wereldwijd aan alle verwachtingen van de klant te voldoen, ongeacht het budget dat zij hebben of de leeftijd van hun voertuig. Het hergebruiken van onderdelen, en dus het inspelen op de vraag van de klant, draagt bij aan de campagne die we gelanceerd hebben om de verkoop van onderdelen uit de circulaire economie te verhogen.’

In Nederland kunnen garagebedrijven, zowel merkspecialisten als universeel, bij Bart Ebben Specialist Citroën Peugeot terecht voor 65.000 gebruikte onderdelen die met garantie en binnen 24 uur geleverd worden.

 

Keer terug naar het nieuwsoverzicht.