Home   |   Bel-mij   |   Multimedia   |   Branches   |   Rondleiding   |   Reviews   |   Nieuws   |   Betaling   |   Sitemap   |   Over ons
Onderdelen Werkplaats Autoverkoop & Occasions Contact
Ga terug

Ook KW1 College Den Bosch aan de slag met elektrische Peugeot Partner

2015-06-12

Handdruk voor elektrische Peugeot Partner voor KW1C College Den BoschAls leverancier van gebruikte autoonderdelen heeft Bart Ebben Specialist Citroën Peugeot een volledig elektrisch aangedreven Peugeot Partner bestelwagen overhandigd aan het Koning Willem 1 College in 's-Hertogenbosch. In navolging van het project met het ROC Nijmegen en de IVA Driebergen wordt ook dit voertuig in bruikleen gegeven om de studenten kennis te laten maken met de technieken in een auto met volledig elektrische aandrijving.
 

Gedegen opleiding belangrijk

Bart Ebben vindt het belangrijk dat de toekomstige vakmensen in onze branche een gedegen opleiding krijgen en biedt daarom graag deze gelegenheid. De elektrische auto vraagt zo zijn specifieke technieken en componenten en het is van groot belang dat de leerlingen hier in de praktijk kennis van opdoen.
Met het beschikbaar stellen van deze auto wordt hier ook daadwerkelijk de mogelijkheid voor geboden.
Bart Ebben hoopt dat mede door de inzet van dit soort up-to-date leermiddelen meer jongeren voor het autotechnische vak zullen kiezen.
 

Goede faciliteiten

In Den Bosch op het KW1C delen ze deze mening volledig en dit is dan ook te zien aan de keurig verzorgde studieruimtes, de grote vloot testauto's en de talloze auto onderdelen als studiemateriaal. De Peugeot Partner Venturi is direct opgenomen in de vloot en is zeker niet de enige PSA telg, ook aan een Citroen C6, nieuwe Peugeot 308, Citroen C3 en C3 Pluriel kan driftig gesleuteld worden.
 

Peugeot Partner Venturi

De overhandigde testauto is een Peugeot Partner Origin Avantage powered by Venturi die volledig elektrisch wordt aangedreven, onder de motorkap is dus zelfs geen ondersteunende benzinemotor te vinden. 
Vanzelfsprekend is er voor de nodige actieradius een flinke accu gemonteerd, deze bevindt zich onder de motorkap en boven de elektromotor. Verder is een zeer groot aantal onderdelen gelijk aan de Partner modellen met een benzine- of dieselmotor.
De overhandiging aan Lennert Kappert vond plaats op de trainingslokatie van het Koning Willem 1 College aan de Onderwijsboulevard in Den Bosch. De Peugeot Partner Venturi wordt in de lessen opgenomen, zodat de studenten zo snel mogelijk klaar zijn voor de elektrische auto.
 
Citroen C3 Pluriel voor technische trainingen in de KW1C werkplaats in Den BoschTrainingswerkplaats automonteurs Koning Willem I College Den Bosch
 
 
 
 

Ga naar boven - Ga terugShare |