Hoe kies ik de juiste fietsendrager voor mijn fiets en mijn auto?

categorie: Algemeen
datum:12-11-2018

De fietsendrager biedt uitkomst wanneer u even een fiets moet ophalen of wanneer u de fiets wilt meenemen op vakantie. De keuze voor een fietsendrager is afhankelijk van het feit of uw auto over een trekhaak beschikt, het aantal fietsen dat u wilt vervoeren en het soort fietsen dat u wilt vervoeren. Hieronder vindt u informatie die u op weg kan helpen.
 

Fietsendrager voor auto’s met trekhaak

Bij de trekhaak dragers kunt u steeds vaker kiezen voor modellen die inklapbaar zijn. Wanneer u beperkte opbergruimte heeft is een inklapbare fietsdrager een goede keuze. Een goede trekhaakdrager is uitgerust met een kantelsysteem waarbij u de drager naar voren kunt kantelen inclusief fietsen zodat u bij de kofferklep kunt komen. Trekhaakdragers kunnen maximaal 4 fietsen vervoeren. Heeft u nog geen trekhaak op uw auto? Vraag naar de mogelijkheden bij ons Autobedrijf, wij leveren nieuwe & tweedehands onderdelen zoals o.a. trekhaken voor de merken Peugeot en Citroen!

Fietsendrager voor auto’s zonder trekhaakVoor elke auto en fiets de juiste fietsendrager kiezen

Wanneer u geen trekhaak op uw auto heeft zijn dit de mogelijkheden:
De dakdrager kan tot 4 fietsen veilig vervoeren. Een kofferklepdrager kan tot 3 fietsen dragen.

Fietsendrager voor de elektrische fiets

Een belangrijk verschil van elektrische fietsen is dat ze zwaar zijn en vaak breder zijn dan gewone fietsen. Fietsendragers die gemaakt zijn om e-fietsen te vervoeren zijn gemaakt om hogere gewichten aan te kunnen en hebben vaak een grotere ruimte tussen de fietsen.

Fietsendrager voor de racefiets en mountainbike

Om het framewerk van uw fietsen zoveel mogelijk te sparen zijn er fietsendragers waarbij u de fiets vastzet op de zadelpen. Andere fabrikanten zoals Spinder hebben gekozen voor montage op het crankstel (crankbevestiging). Zo loopt u niet het risico om kwetsbare aluminium of carbon frames te beschadigen.

Gewicht van de Fietsendrager

Een lichtgewicht fietsendrager is prettig vervoeren en neemt vaak ook minder ruimte in. De Zweedse fabrikant Thule verkoopt fietsendragers voor 4 fietsen die maar 6 kilo wegen en ingeklapt zeer weinig ruimte innemen. Deze lichtgewicht dragers kunt u bijvoorbeeld gewoon in uw kofferruimte laten liggen, zodat u ook onverwachts een fiets kunt vervoeren.
 

Keer terug naar het nieuwsoverzicht.