We snappen dat het Coronavirus zaken heel anders laat verlopen dan normaal. Wellicht draag je dezer dagen zorg voor je kinderen en hun bijbehorende schoolwerk terwijl ook je eigen werk gedaan moet worden. Om je een beetje te helpen met het creëren van een rustmomentje hebben we de leukste Citroën-kleurplaten geselecteerd om je kinderen mee aan de slag te laten gaan.

Het welbekende radiospelletje 'Het geluid' kennen we bij Bart Ebben Specialist Citroën | DS | Peugeot ook. Dagelijks horen we vele geluiden in ons magazijn en in onze werkplaats van auto-onderdelen die gedemonteerd, getest en klaargemaakt worden voor verzending. Zo nu en dan komt er een geluid voorbij dat we graag eens aan een groter publiek willen laten horen. Bij deze doen we dat. Welk onderdeel maakt het geluid dat je hoort in onderstaande video?

Wanneer u een origineel gebruikt onderdeel voor Citroën of Peugeot bij ons bestelt, krijgt u van ons altijd eerst een offerte met een aanbiedingsnummer. Dit aanbiedingsnummer is voor ons intern best belangrijk. Niet alleen voor de afwikkeling van uw bestelling, maar zeer zeker ook voor het leveren van uw onderdeel als u uw order bij ons aan de balie af wilt komen halen.

Bestelde onderdelen moeten snel en vakkundig bezorgd worden. Daarom heeft Bart Ebben Specialist Citroën Peugeot gekozen om per december 2019 een brede samenwerking aan te gaan met DHL. 

Bekijk ook onze blogpagina's om nog meer inzicht te krijgen in ons bedrijf en onze tweedehands onderdelen. De eerste artikelen zijn inmiddels geplaatst en we zullen dit item blijven aanvullen voor een nog completer beeld over alles rond Bart Ebben.

Bij de demontage van Citroën en Peugeot personenauto's en bedrijfswagens ligt onze focus op gebruikte onderdelen van de jongste modellen van deze merken. Het komt daardoor veel voor dat een auto maar heel weinig kilometers gereden heeft en de auto onderdelen nog zo goed als nieuw zijn. Maar dit kan ook bij een wat oudere Citroën of Peugeot het geval zijn!

De levensduur van een auto is sinds 2010 met ruim twee jaar gestegen. In dat jaar werden auto’s na gemiddeld 16,3 jaar naar de sloop gebracht. In 2018 was dat na 18,4 jaar. Een verlenging van meer dan twee jaar, welke onder andere is toe te schrijven aan het gebruik van circulaire onderdelen

Bart Ebben Specialist Citroën Peugeot demonteert al sinds 1978 Citroën onderdelen en in een later stadium zijn daar Peugeot modellen bijgekomen. In die meer dan veertig jaar zijn er bij Bart Ebben onderdelen van heel veel modellen geschroefd en opgeslagen in het magazijn. Het wordt tijd dat magazijn eens op te ruimen.

Bart Ebben Specialist Citroën Peugeot brengt een nieuwe brochure uit met de focus op het groener rijden met gebruikte onderdelen. Daarnaast wordt in de brochure onderstreept waarom Bart Ebben na meer dan veertig jaar nog altijd dé merkspecialist voor gebruikte onderdelen van Citroën en Peugeot is.

In meer dan 40 jaar is ons merkspecialisme in gebruikte onderdelen opgebouwd. Maar waar blijkt dat nu zoal uit? Voor ons begint dat als vanzelfsprekend met het zorgen voor een exact passend onderdeel en het geven van garantie hierop, maar we gaan veel verder. We geven bij veel onderdelen ook tips uit de praktijk, online maar ook bij bestelling via de telefoon of mail. Bekijk in dit nieuwsbericht een aantal online voorbeelden van wat Bart Ebben zoal tot de Citroen Peugeot specialist in onderdelen maakt.

Onlangs realiseerden we een efficiëntere plaatsing van een speciale aftapinstallatie voor het aftappen van onze Citroen Peugeot demontageauto's. Deze vernieuwing zorgt voor een flexibeler proces bij het aftappen van alle vloeistoffen uit de auto's voordat de daadwerkelijke autodemontage begint.
 

Bart Ebben Specialist Citroën Peugeot draagt de circulaire economie een warm hart toe. Het moderne demontagebedrijf zet derhalve met de nieuwe marketingcampagne 'Rij groener met gebruikte onderdelen' in op duurzaamheid.

Bij Bart Ebben Specialist Citroen Peugeot geloven we al jaren in de kracht en functie van gebruikte onderdelen. Met 40 jaar ervaring als merkspecialist hebben we al vele trends zien komen en gaan, maar de voordelen van gebruikte onderdelen zijn voor ons altijd als een paal boven water blijven staan. Wij zijn dan ook heel erg blij met de opkomst van de circulaire economie.

Om aan de vraag naar Citroen Peugeot gebruikte onderdelen te voldoen en hierbij de kwaliteit te verhogen is Bart Ebben gestart met de uitbreiding van het bedrijfspand in Malden. Met deze stap wordt het gehele bedrijf onder dak gebracht.

Om het hergebruik van autoonderdelen te stimuleren en de consument te helpen zijn autobedrijven in Frankrijk verplicht om bij reparatie ook tweedehands onderdelen aan te bieden. Deze wet is vanaf 1 januari 2017 van kracht en moet de keuze voor gebruikte onderdelen makkelijker maken voor de eigenaar van de auto.

Op een klein aantal van de vele telefonische en mailaanvragen naar gebruikte onderdelen die wij dagelijks mogen ontvangen moeten wij weleens “Nee” verkopen. Niet iedereen kan de achtergrond van dat ook voor ons onplezierige antwoord begrijpen, in dit artikel willen we dit graag toelichten.
 

Het lekkere weer komt er weer aan! De temperaturen zijn recentelijk al boven de 20 graden geweest. Hoe lekker ook, als je voor langere tijd in de auto moet zitten kan het weleens vervelend worden dat de zon op je raam of carrosserie brandt. Het liefst zet je op dat moment je airco even aan. Lekker koel in de auto zitten zorgt er bovendien voor dat je minder snel moe wordt en dat komt de verkeersveiligheid weer ten goede. Het is daarom belangrijk om periodiek je airco eens te laten nakijken. Bart Ebben Specialist Citroën | DS | Peugeot verloot daarom onder de nieuwsbrief abonnees de komende tijd aircochecks weg ter waarde van 149 euro elk!

De unieke DS rally is al op vele en zeer diverse evenementen verschenen en trekt overal flink de aandacht! De knalgroene snoek wordt niet voor wedstrijden ingezet, maar elke rit blijf je je verbazen over unieke de rijsensatie.