Veel gestelde vragen

Om tot het exact passende vervangende onderdeel te komen hebben we enkele basisgegevens van de auto nodig. Helaas biedt enkel het kenteken ons in veel gevallen niet voldoende informatie om tot een juist advies te komen. Daarom vragen wij u altijd om uw VIN (voertuigidentificatienummer) bij de hand te houden. 

1. Hoe weet ik dat ik het juiste Citroen | DS | Peugeot onderdeel koop?
Op onze website zijn er diverse manieren om een onderdeel op te zoeken zodat u zelf de mogelijkheid heeft om bij het juiste onderdeel uit te komen. Maar het selecteren van de juiste variant is niet altijd even gemakkelijk. Ons team checkt daarom elke bestelling op de juistheid van het onderdeel bij de betreffende auto. Bij voorkeur doen we dit op basis van het chassisummer van de wagen. Dat is de meest betrouwbare manier van controleren.

2. Waar kan ik mijn Citroen | DS | Peugeot chassisnummer vinden?
Om het juiste onderdeel te vinden is een controle op chassisnummer nodig. Praktische informatie over het vinden van het voertuigidentificatienummer (VIN nummer) hebben we voor je verzameld.

3. Waar kan ik mijn Citroen | DS | Peugeot kleurcode vinden?
Een carrosserie-onderdeel in exact dezelfde kleur als de auto aanschaffen vinden kan aan de hand van de kleurcode. We hebben een korte tutorial gemaakt hoe de Citroen Peugeot kleurcode te vinden is bij uw auto.

4. Hoe kan ik de juiste Citroen | DS | Peugeot stuurkolomschakelaar vinden?
Er zijn vele varianten stuurkolomschakelaars, wij hebben informatie verzameld om de juiste uitvoering voor zowel Citroen als Peugeot te vinden. Op origineel onderdeelnummer kunnen wij u ook direct helpen.

5. Verkopen jullie ook onderdelen voor andere automerken dan Citroën | DS | Peugeot?
Ons specialisme ligt bij onderdelen van de merken Citroën, DS en Peugeot. Maar door de mondialisering van de automotive industrie ontstaan steeds meer gelijkenissen met andere automerken. De Fiat bedrijfswagens Ducato, Scudo, en Fiorino zijn hier zeer goede voorbeelden van en we zien dan dat vele onderdelen hiervan gelijk zijn aan die van PSA modellen. Maar ook voor andere automerken zien we dat bepaalde onderdelen toepasbaar zijn, daarom bieden we deze ook daarvoor aan. Per merk/model is het aanbod aan verschillende onderdelen wel klein. Wij adviseren u altijd even te bellen met ons verkoopteam. Zij kunnen u snel vertellen of wij de onderdelen voor uw auto kunnen leveren.

6. Waarom kan ik geen onderdelen zoeken op kenteken op jullie site?
Het onderdelen zoeken op kenteken lijkt een handige methode om snel de gewenste onderdelen te vinden. Uit onze ervaring blijkt echter dat bij vele onderdelen het zoeken op kenteken absoluut niet tot het juiste onderdeel leidt. Hiervoor is toch echt het chassisnummer van de betreffende auto nodig, daarmee kunnen we ervoor zorgen dat direct het juiste onderdeel wordt geleverd. Ook kunt u op onze site snel zoeken op motorcode en origineel onderdeelnummer omdat wij hierop kunnen garanderen dat het juiste onderdeel geleverd wordt. 

Zelf op onze website zoeken naar originele gebruikte onderdelen

Op onze website kunt u op twee manieren zoeken naar originele gebruikte onderdelen. U kunt onze catalogus raadplegen en in een paar eenvoudige stappen bij de onderdeelgroep komen die u nodig heeft. Ook kunt u via ons zoekprogramma online onderdelen zoeken. Wij vragen dan om het merk van de auto, het originele onderdeelnummer of de motorcode/bakcode in te vullen.
Mocht u er prijs op stellen dat wij het onderdeel voor u opzoeken, neem dan even telefonisch contact met ons op of stuur ons direct een onderdelenaanvraag.

Zoek hierboven eenvoudig uw onderdeel via klikken > Merk > Model > Bouwjaar

Of stuur ons een aanvraag en wij zoeken voor u. Klik hier.Bart Ebben Specialist Citroën | DS | Peugeot is al meer dan veertig jaar merkspecialist in originele gebruikte onderdelen. Met meer dan 65.000 onderdelen op voorraad en een karrenvracht aan kennis van historische onderdeeldata kunnen wij als geen ander koppelingen maken tussen auto’s en onderdelen en zorgen wij altijd voor het exact passende onderdeel bij uw auto.