Home   |   Bel-mij   |   Multimedia   |   Branches   |   Rondleiding   |   Reviews   |   Nieuws   |   Betaling   |   Sitemap   |   Over ons

Overzicht blogs

Totaal aantal blogs: 13


Artikelen over Bart Ebben
Bart Ebben in de pers


Artikelen op internet
Bart Ebben op het web


Actuele vacatures, personeel bij Bart Ebben Specialist CitroŽn Peugeot
Vacatures Bart Ebben


Citroen DS Rally Harry Martens
Citroen DS Rally Harry Martens


Klassieker race project
Bouw Citroen DS rally


Youtube videos en Twitter
Social Media


Michael Loock Rally coureur
Rally nieuws


American football Nijmegen
Bart Ebben Nijmegen Pirates


Omnivereniging Hatert
SV Hatert Nijmegen


Bart Ebben sponsor van voetbalclub SV Juliana 31 Malden
SV Juliana 31 Malden


Peter van der Sluis Trial & Enduro
Peter van der Sluis motorsport


Zwarte Cross project
Zwarte Cross


Links naar relevante sites
Links
Rally nieuws
Geplaatst op: 22-08-2014
 
 
Rallyrijder Michael Loock (D) rijdt de ADAC Youngtimer TrophyHij is hierin zeer snel onderweg met een Peugeot 205 GTI Rally en een Citroën AX GTI, beiden optimaal geprepareerd met gebruikte onderdelen. Michael is een zeer ervaren rijder en reed voorheen met onder andere een Citroën Visa Mille Pistes, een zeer exclusieve rally wagen. Michael komt voornamelijk uit in het ADAC Youngtimer Rallye kampioenschap, waar de youngtimers laten zien nog hele snelle tijden te kunnen neerzetten! 
 
48e ADAC Visselfahrt 22.06.2013
De derde en vierde ronde om de ADAC Youngtimer Rallye Trophy bracht het Bart Ebben Peugeot Team met Michael Loock en Jürgen Küven naar Liebenau in Noord-Duitsland. Op een voormalig fabrieksterrein stond in de ochtend de „48e ADAC Visselfahrt“ op het programma. Na een probleemloze Rally bij zomerse temperaturen behaalde de Peugeot 205 GTI coureurs na 6 klassementsproeven van in totaal 32 kilometer naast een klassenoverwinning ook een 11e plaats in het totaalklassement van 58 deelnemers. De schade bleef gelukkig beperkt tot een kapotte band maar gelukkig werd dit pas na de finish gecontateerd.
 
Eenmaal goed op dreef kon in de middag tijdens de „XXII. ADAC Rallye Buten u. Binnen“ opnieuw de overwinning in de klasse worden behaald! Daarbij werd een 12e plaats bij  52 deelnemers gescoord. Aan het begin van de 6e klassementsproef werden oliedrukproblemen merkbaar, maar gelukkig konden deze het resultaat niet bedreigen. Der vijfde ronde om de ADAC Youngtimer Rallye Trophy vindt op 03.08.13 in Hillesheim plaats, dit is de „ADAC Rallye Oberehe“, het team is erop gebrand om op de goede resultaten voort te borduren. De Rallye Oberehe geldt al vele jaren als het hoogtepunt van de Duitse rallywereld. Hier worden ook weer vele Nederlandse Deelnemers aan de start verwacht en zullen er ook vele Nederlandse toeschouwers langs de rallyproeven staan.
 
Peugeot 205 GTI Rallye ADAC Visselfahrt 2013 Loock-Kueven Peugeot 205 GTI Rallye Youngtimer ADAC Visselfahrt 2013 Loock-Kueven Peugeot 205 GTI Rallye Youngtimer ADAC Visselfahrt 2013 Loock-Kueven
 
ADAC Rallye Oberberg 05.05.2013
Michael Loock remt wel heel hard!
 
Michael Loock Peugeot 205 GTI Rally bremst sehr stark! Michael Loock Peugeot 205 GTI Rallye ADAC Oberberg
 
Helaas was het 200 meter later over. Pas heel veel later werd de oorzaak gevonden: Een losse stekker in de motorruimte...  
 
31e ADAC Reckenberg Rallye 22.09.2012 
Voor het Bart Ebben Peugeot 205 Team Michael Loock und Jürgen Küven was het op 22.09.2012 tijd voor de 31e ADAC Reckenberg Rallye, de 7e ronde om de ADAC Youngtimer Rallye Trophy.
 
Bij deze nationale rally met 6 klassementsproeven rondom Rheda-Wiedenbrück, moesten er in totaal 133 kilometer, waarvan 32 Kilometer proeven, worden afgelegd. Reeds na de 1e proef op een Engelse militaire vliegbasis wist het Peugeot 205 GTI team de leiding in hun klasse te nemen. Na een problemloze rally wisten ze de leiding tot en met de finish vast te houden. Naast de klassenoverwinning in het Youngtimerklassement van de Groep A tot 2.000 ccm motorinhoud, wisten ze ook op een 22e plaats algemeen te eindigen. 
 
41e ADAC Youngtimer Trophy Rally Oberehe 3-8-2012
Voor de coureurs van het Bart Ebben Peugeot 205 Rallyteam Michael Loock en Jürgen Küven zit de 5e rally om de ADAC Youngtimer Trophy er weer op. In de Rally Oberehe werden 6 proeven gereden in de buurt van Hillesheim in de Eifel. Met een mooi zonnetje konden de rijders hun wedstrijd van 200 kilometer, waarvan 30 km proeven, met veel plezier rijden. 

41e ADAC Youngtimer Rally Oberehe Peugeot 205 GTI Loock Kueven 03-08-2012 41e ADAC Youngtimer Rally Trophy Oberehe Peugeot 205 GTI Loock Kueven 03-08-2012

Een vroege spin op de eerste klassementsproef zorgde voor het nodige tijdverlies, maar desondankss wist Michael de achterstand op de klasseleider volledig weg te werken. Behalve een paaltje dat de passagiersdeur lelijk beschadigde kende het team een probleemloze rally en kwam de klasse overwinning in zicht. Helaas kwamen ze 0,9 seconde tekort voor plaats 1! Maar met een tweede plek in de klasse tot 2,0 liter motorinhoud en een 33e positie in het totaalklassement van 98 deelnemers konden ze tevreden huiswaarts keren. Hieronder nog een prachtige onboard video van deze rally vanuit de Peugeot 205 GTI:

Kijk op ons youtubekanaal voor meer beelden van het Bart Ebben Peugeot 205 Rallyteam   
 
ADAC Youngtimer Trophy 23-6-2012 
Ook in 2012 is Michael weer actief met de Peugeot 205 GTI Rally, samen met navigator Jürgen Küven ging hij weer als vanouds in de gecombineerde ADAC Visselfahrt 2012 en ADAC Rallye "Buten un' Binnen". Zoals in de onboard beelden te zien is was zelfs een minuut voorsprong niet voldoende voor de concurrentie om Michael niet in de weg te rijden! Helaas gooide een technisch probleem aan het einde van de Rallye roet in het eten, tot dan was Michael weer zeer snel. Hopelijk heeft hij in de volgende ronde van de Trophy meer geluk. 
Blije gezichten op circuitdag Rallyforkids.nl!
Op 20 oktober 2011 waren er op het Niederrhein circuit bij vliegveld Weeze alleen maar winnaars! De Stichting Rally for Kids organiseerde deze dag met als doel ernstig zieke en gehandicapte kinderen in contact brengen met de rallysport en hen een onvergetelijke dag bezorgen. Een aantal rallyteams, waaronder het Bart Ebben Specialist Citroën Peugeto Rallyteam van Michael Loock, gaf een groep zieke kinderen de kans om de rallysport als V.I.P. mee te maken. U kunt een aantal mooie foto's van dit leuke evenement bekijken.

Klaar voor de start Niederrhein 2011  Kleine moeite groot plezier Rally for KidsPlezier voor jong en oud  Peugeot 205 rallye drift Weeze

Deelname aan deze dag was een heel bijzondere ervaring, om het plezier en de dankbaarheid van de kinderen te zien is echt hartverwarmend! Zeker omdat ze het al zo moeilijk hebben in het dagelijks leven.

Peugeot 205 GTI aktie


Michael Loock wint klasse in de 5e ADAC Rallye Blankenheim 
Op 3 september 2011 was Michael weer erg snel!

ADAC Blankenheim Rally Youngtimer Cup

ADAC Blankenheim Rally Youngtimer Cup Peugeot 205 GTI


Rijd een snel rondje mee door het bos....


Winst in de Westerwald Rally 09-04-2011
Succesvol keerde het Bart Ebben Peugeot 205 Team met coureur Michael Loock en co-piloot Jürgen Küven terug uit het Westerwald. Hier werd onder de noemer van de „ADAC Westerwald Rallye“, een nationale Rallye 200, de 2e ronde voor de ADAC Youngtimer Rallye Trophy gehouden. Bij zonnig weer gingen in totaal rond de 100 deelnemers van start. Hiervan kwam na 6 klassementsproeven met 35 kilometer geklokte kilometers rondom Altenkirchen slechts tweederde aan de finish.Westerwald Rallye 2011 MSC Altenkirchen
 
Zelfs de gedeeltelijk zeer ruige onverharde ondergrond kon de Peugeot coureurs niet afremmen, de 205 liep probleemloos. Naast een 38e plaats in het totaalklassement en een 13e plaats in het Youngtimerklassement, schreef het team de eerste Klasseoverwinning van dit jaar op hun naam!
 
Nu beginnen voor het team de voorbereidingen op de derde ronde voor de ADAC Youngtimer Rallye Trophy, die vindt midden mei plaats tijdens de „Birkenfelder Löwen Rallye“ rondom Birkenfeld. Hoewel het hier om een nationale Rallye 200 gaat, start men hier naar verwachting op dezelfde klassementsproeven als in de Duitse ronde om het Wereldkampioenschap Rallye (WRC) worden gebruikt.
 
In het Birkenfelderland is het doel om de goede klasseringen in de tussenstand van de ADAC Youngtimer Rallye Trophy te verdedigen.


33e ADAC Rallye Kempenich 20.3.2011
Voor het Peugeot 205 GTI Team Michael Loock (Kranenburg) en Jürgen Küven (Jülich) stond met de 33e ADAC Rallye Kempenich op 20.03.11 de eerste van 10 wedstrijden voor de ADAC Youngtimer Rallye Trophy 2011 op het programma.

Bij deze nationale 200 km Rally rondom de Nürburgring, moesten de ongeveer 100 deelnemers bij heel mooi weer vier klassementsproeven afleggen.

ADAC Rally Kempenich Peugeot 205 GTI

Na een kleine hapering van de Peugeot-Motor in proef 1, liep de bolide gedurende de rest van de Rally super.

Met een 29e plaats eindigde de Peugeot bemanning op een respectabele plek in de totaalrangschikking (Modern & Youngtimers bij elkaar). De top tien van de Youngtimer Rallye Trophy werd met de elfde positie net niet gehaald. Maar in de eigen klasse werd wel een mooie tweede plaats gehaald. Er werd zelfs de snelste tijd geklokt op een van de proeven.

ADAC Rally Kempenich Peugeot 205 GTI Michael Loock

Op 09.04.11 staat in Westerwald de tweede ronde voor het ADAC Youngtimer Rallye Trophy kampioenschap op de agenda. Een evenaring van het goede resultaat in de Eifel is het doel voor het team.

Foto's: Joshua Dörpinghaus


Michael Loock maakt debuut met Peugeot 205 GTI

Peugeot 205 GTI Rallye
Michael loock in actie in de 205 GTI

Peugeot 205 GTI Rallye racing
Met sponsoring van Bart Ebben Specialist Citroen Peugeot

Ins 350 km entfernte Liebenau zog es das Bart Ebben Peugeot 205 GTI Team mit dem Fahrer Michael Loock und seinem Beifahrer Jürgen Küven. Da es sich um einen Rollout für ein neu eingesetztes Fahrzeug handelte, wurde der Einsatz bei der Doppelveranstaltung ADAC Vissefahrt und ADAC Rallye Buten und Binnen mit Spannung erwartet.

Bei dieser 200er Rallye Doppelveranstaltung fanden die Wertungsprüfungen ausschließlich auf dem IVG Gelände in Liebenau statt, einer alten Munitionsfabrik.
Wiederholt auftretende Elektronik-Probleme beim morgentlichen Recce, die das Peugeot Team sogar kurz vor dem Start in die Werkstatt eines französichen Konkurrenzfabrikates (mit einer Raute) einkehren ließen, sorgten für einen ungewissen Ausblick auf die beiden Rallye-Läufe.

Zur Halbzeit von WP 1 der ADAC Visselfahrt sorgte dann auch ein elektronischer Defekt für einen 15 minütigen Stillstand. Nachdem einige später gestarteten Teams an den parkenden Peugeot-Fahrern vorbeizogen, konnte das Fahrzeug doch wieder zum starten bewegt werden. Was so nicht zu erwarten war, es sollte das letzte Elektronikproblem an diesem Tag gewesen sein. Die Aufholjagd konnte beginnen.

Mit 5 WP Bestzeiten konnte das Team noch einen dritten Klassenrang erzielen, eine Standzeit von 15 Minuten kann bei einer 200er Rallye nicht mehr aufgeholt werden.
Die Zuverlässigkeit des Peugeot ließ für die Nachmittagsveranstaltung ADAC Rallye Buten und Binnen einiges erwarten.

Wie erwartet lief die zweite Veranstaltung ohne technische Probleme ab. Mit 5 Bestzeiten in der Klasse bzw. in der Gruppe, konnte somit ein Klassensieg und ein Gruppensieg erzielt werden.

Diesen Erfolg möchte das Bart Ebben Peugeot 205 GTI Team gerne beim nächsten Einsatz im Rahmen der Eifel-Rallye wiederholen. Die Veranstaltung rund um Daun findet am 16.-17.07.10 statt. Es handelt sich um einen Lauf zur deutschen Rallye-Meisterschaft.
Kijk voor meer video's op het eigen Bart Ebben Youtube kanaal

Of kijk voor meer rally-info op de volgende pagina. U kunt ook terugkeren naar onze multimediapagina.1  Het is niet mogelijk om op dit blog te reageren.

Share |