Home   |   Bel-mij   |   Multimedia   |   Branches   |   Rondleiding   |   Reviews   |   Nieuws   |   Betaling   |   Sitemap   |   Over ons

Overzicht blogs

Totaal aantal blogs: 13


Artikelen over Bart Ebben
Bart Ebben in de pers


Artikelen op internet
Bart Ebben op het web


Actuele vacatures, personeel bij Bart Ebben Specialist CitroŽn Peugeot
Vacatures Bart Ebben


Citroen DS Rally Harry Martens
Citroen DS Rally Harry Martens


Klassieker race project
Bouw Citroen DS rally


Youtube videos en Twitter
Social Media


Michael Loock Rally coureur
Rally nieuws


American football Nijmegen
Bart Ebben Nijmegen Pirates


Omnivereniging Hatert
SV Hatert Nijmegen


Bart Ebben sponsor van voetbalclub SV Juliana 31 Malden
SV Juliana 31 Malden


Peter van der Sluis Trial & Enduro
Peter van der Sluis motorsport


Zwarte Cross project
Zwarte Cross


Links naar relevante sites
Links
Citroen DS Rally Harry Martens
Geplaatst op: 23-02-2018

Download bijlage

Harry Martens doet met zijn speciale Citroen DS Rally mee aan klassieke rally evenementen en op zijn bolide is ook onze naam te vinden. Met onze oorspronkelijke roots in de "Snoeken" dragen we zijn project een warm hart toe, we hebben immers zelf ook een Citroen DS rally bouw gedaan! En we vinden het een leuk stukje promotie voor onze gebruikte onderdelen Citroen Peugeot. Daarom regelmatig op deze pagina updates van zijn belevenissen.
 
Citroen DS Rally klaar voor seizoen 2018
Op zaterdag 24 februari zal Harry Martens de Citroen DS weer promoten op het circuit Zandvoort als deelnemer aan de short Rally. "Iemand moet de jeugd toch laten zien wat er voor moois gemaakt is door Citroen en hoe relatief probleemloos het kan rijden" aldus Harry. De dame staat er in ieder geval weer strak bij!
Citroen DS Rally classic Harry Martens klaar voor seizoen 2018 - linker zijdeCitroen DS Rally classic klaar voor seizoen 2018 - achterzijde
Citroen DS Rally classic Harry Martens klaar voor seizoen 2018 - rechter zijdeCitroen DS Rally classic Harry Martens klaar voor seizoen 2018 - voorzijde
 
Preparatie Citroen DS Rally voor seizoen 2018
Voordat er een rally gereden kan worden is er telkens weer de nodige preparatie van de wagen nodig. De winter is dan nog eens een goede gelegenheid om de grotere klussen aan te pakken en het komende seizoen nog beter voorbereid aan de start te staan. Harry heeft deze winter aangegrepen om motor en bak op het hoogste peil te brengen. Hierbij wat mooie plaatjes voor de techniek liefhebbers!:
Motor en versnellingsbak uitbouwen Citroen DS Rally preparatie Harry Martens HMLMotor en versnellingsbak Citroen DS Rally preparatie Harry Martens
Ook is er met een aantal verstevigingen meer stijfheid in de wagen gebracht.
 Versteviging subframe Citroen DS Rally Harry MartensVersteviging subframe Citroen DS Rally modificatie Harry Martens HML
Na het grondig aanpakken van de motor en de versnellingsbak volgde de minitieuze inbouw.
Motor en versnellingsbak inbouw in Citroen DS Rally winterpreparatie Harry Martens HMLMotor en versnellingsbak revisie ingebouwd Citroen DS Rally winterpreparatie HML Harry MartensMotor en versnellingsbak revisie ingebouwd subframe Citroen DS Rally winterpreparatie HML Harry Martens
 
Euregio Twente Historic Sporting rally 2017
Euregio Rally Citroen DS Harry Martens HML 2017Eindelijk was het zo ver, tijd voor de rally! Het programma bestond uit 2 boucles van 4 proeven met een korte service tussendoor. De eerste proef gingen we meteen lekker van start en in een vloeiend tempo ging ik door de notes. Harry gaf de DS stevig de sporen en had stevig de controle. Wat me opviel is dat ik heerlijk rustig zat in de DS dankzij de zachte vering.
 
De kans op een overwinning was helaas al in een vroeg stadium redelijk verkeken want we misten een stempelpost op die eerste proef. Beetje raar om stempelposten te hebben tijdens een rally, maar deze zijn er in gebracht om er voor te zorgen dat we goed ons best moesten doen om een gemiddelde van 80 km/u te halen. De overwinning was dan wel ver weg, we zagen ook direct een grote concurrent uitvallen op diezelfde proef.
 
Het vervolg van de proeven verliep goed en we zaten dan ook erg lekker in de wedstrijd. 
Euregio Rally Citroen DS service Harry Martens HML 2017
 
Helaas sloeg op de laatste proef op industrieterrein Hengelo de pechduivel toe.
 Op deze proef kon op een aantal punten goed gebruik worden gemaakt van de handrem. Toen Harry voor de zoveelste keer de DS dwars trok op de handrem spoot er ineens remvloeistof de auto in. Harry had het niet in de gaten en aangezien we nog maar een kort stukje te gaan hadden besloot ik om er nog niks van te zeggen. Direct na finish wees ik Harry op het probleem en ondertussen stond ik al met mijn schoenen in de remvloeistof. We moesten straftijd nemen om vervroegd te gaan servicen en te kijken of we het probleem konden oplossen. Gelukkig hadden de monteurs het lek snel boven en gerepareerd, waardoor we weer op tijd konden vertrekken. 
 
De laatste serie proeven verliepen weer erg lekker, maar door de hoeveelheid modder die er op de weg was gekomen moesten we wel steeds harder ons best doen om in de buurt van ons gemiddelde te komen. Desondanks kwamen we zonder problemen over de finish met als resultaat een mooie 2e plaats. Ter afsluiting vond er een prijsuitreiking met barbecue plaats bij ons vaste honk, het proeflokaal van de Twentse bierbrouwerij. Na een hapje, drankje en het in ontvangst nemen van onze trofee was het tijd om, moe maar voldaan, weer richting huis te gaan.
 
(Rally) Festivalzomer 2017 
Vosges Rally Festival Frankrijk Citroen DS service Harry Martens HML 2017Al in het voorjaar maakt Radio 3 je warm voor de ‘festivalzomer’. Bijna elk weekend wel kun je los gaan op muziek of andere cultuurvormen.
En omdat je net zo jong bent als je je voelt, hebben ook wij, Harry Martens en Marcel Schoneveld, ons deze zomer op het festivalgevoel gestort.
Maar dan wel van een andere orde. Met de Citroen DS 23 schreven we in voor twee ‘Rallyfestivals’; het Eifel Rallyfestival in Duitsland en het Vosges Rallye Festival in Frankrijk.
In de Eifel waren we vorig jaar ook en dat wilden we graag wéér beleven.
 
Het bijzondere van een rallyfestival is namelijk dat de sfeer een stuk gemoedelijker is. En dat komt vooral doordat het geen wedstrijd is.
Het gaat net als in een èchte rally, dus zo hard mogelijk rijden in klassementsproeven op afgezette wegen, publiek op veilige afstand, etc. Maar er is geen tijdmeting, geen klassement.
Dat lijkt flauw, maar een wedstrijd is ook stress; strak schema, weinig ruimte voor fouten. Dus geen tijd om te genieten van de andere deelnemers, en bij technische problemen is het al snel over en doe je niet meer mee.
Maar niet hier; er is alle tijd om te genieten of bijv. te repareren.
En nòg een voordeel: er mogen auto’s meerijden die elders geweigerd worden. Die niet aan de modernste veiligheidseisen kunnen of willen voldoen, of ooit verboden werden, zoals de beruchte Group B.
Rallykanonnen uit de jaren ’80 met een uitstraling waar je u tegen zegt, met een hoofdletter U; grote spoilers, dikke turbo’s, brullende zescilinders, etc. Check YouTube maar ‘ns.
Dus alle elementen aanwezig voor een sportieve maar ontspannen sfeer, en bakken plezier door de gezamenlijke passie voor autosporthistorie.
 
Eifel Rallyfestival in Duitsland 2017 
Maar het begon dus in juli, in de Eifel in Duitsland. Een prachtig, bijna bergachtig gebied, met stille boerendorpjes, prachtige uitzichten en slingerende wegen. En niet al te ver van Nederland, vanuit Maastricht rij je met een goed uur al het gebied in.
Het karakter van dat landschap proef je ook terug in de klassementsproeven; over onverharde paden door een bos, over landbouwweggetjes tussen het graan, of via steile haarspeldbochtjes een helling af.
Deels waren ze gelijk aan vorig jaar, dus dat scheelde tijd bij het verkennen. Wèl anders was dat het door het mooie zomerweer veel droger was. Vooral op vrijdagmiddag, in de “Super stage” waren de stofwolken van voorliggers soms zò dicht dat we van het gas af moesten, het leek wel dichte mist.
Ook de proef Hilgerath op vrijdagavond was weer een groot feest. Veel publiek, en door de intredende schemering werd de sensatie van felle lichtbundels of vlammende uitlaten steeds groter.
 
En dan de zaterdag. Twee keer drie prachtige proeven, gevarieerd en soms behoorlijk uitdagend, vooral over de gravelweggetjes door een bos. Maar weer met bakken plezier.
Èxtra plezier zelfs omdat we soms ‘per ongeluk’ een èxtra rondje over het parcours reden. Vaak is een klassementsproef namelijk een rondje door het landschap, dat je meer keren rijdt. In een wedstrijd komt een rondje te weinig of te veel je duur te staan, maar ja, dit is geen wedstrijd, dus lang leve de lol.. J
Maar ook het publiek geniet daarvan. Zeker de extra rondjes, slippend op de handrem, over een onverhard parkeerterrein werden met gejuich ontvangen. Het was zelfs in de auto hoorbaar, prachtig.
En toen was het alweer voorbij. Nadat we zelf nog even langs het parcours waren gaan kijken, reden we tussen dikke Audi Quattro’s terug naar Daun, waar we warm werden onthaald en opgewacht door onze trouwe servicemonteurs Brian en Tom. Mede dankzij hen had de snoek het prima gedaan.
 
Maar ook werden we opgevangen door een paar man van de organisatie van het Vosges Rallye Festival. Dat we toch vooral, alsjeblieft, s’il-vous-plait naar Frankrijk moesten komen want er zouden anders geen klassieke Citroëns aan de start staan… L
Dus tja, wat doe je dan? Dan zwicht je voor de smeekbede èn het vooruitzicht van nòg zo’n feest…
 
Vosges Rallye Festival 2017
Vosges Rally Festival Frankrijk nachtrit Citroen DS service Harry Martens HML 2017Dus een maand later slechts stond de snoek alweer op een aanhanger achter de bus, en vertrokken we richting La Bresse, in de Vogezen in Frankrijk. En dat is best een eind weg, Basel, Zwitserland staat daar al op de wegwijzers.
Maar na een prima heenreis begonnen we donderdagochtend onder een stralende zon aan de verkenning. En daarin merkten we al snel een verschil met de Eifel: serieuze bergen met heuse bergpassen, steile wanden, afgronden (!), etc. Ja, zelfs skiliften langs de weg.
En daardoor soms zeer uitdagende proeven door lastige- of ronduit riskante situaties. Als je door een bocht rijdt en achter de berm alleen maar afgrond ziet, neem je die toch wat rustiger… In de pace notes stonden dus vaker dan normaal uitroeptekens en waarschuwingen.
En véél notes; in sommige proeven zat bijna geen recht stukje asfalt, en als je dan niet èlke bocht noteert raak je snel in de war. Maar we hadden de tijd en we worden er steeds beter in, dus schrijven dan maar.
 
Net als in Daun begint het feest met een groepsfoto van alle auto’s en deelnemers op een groot terrein. Daar merkten we al dat de DS bijzonder werd gewaardeerd, want we werden zo ver mogelijk vooraan gezet, tussen beroemde rally-iconen als Peugeot 205 Turbo 16 (Marcel’s grote liefde) of Ford RS200. (check YouTube nog maar ‘ns..)
 
Direct aansluitend begon de eerste proef, in het skigebied bij La Bresse. De start had iets van de Pikes Peak heuvelklim in Amerika: bergop, brede wegen, kale berghellingen. Heel spectaculair, waar veel publiek op af was gekomen.
De snoek liep als de brandweer, al hadden de remmen het soms zwaar, bergaf. Maar de opgestoken duimen van het publiek illustreerden dat wij niet de enigen waren die hadden genoten.
 
Op vrijdag reden we vier proeven (twee proeven, twee keer). Schitterend weer, schitterende omgeving, spannende proeven en een relaxed schema bezorgen ons een geweldige dag.
Maar de afsluiter was minstens zo speciaal: midden in Epinal, de regionale hoofdstad, was op een groot parkeerterrein een korte proef uitgezet ‘tussen de strobalen’. Compleet met tribunes, de auto’s in colonne tentoongesteld en drommen publiek. Dat zelfs spontaan selfies met ons ging maken of om handtekeningen vroeg. Moet niet gekker worden…
Het proefje was kort maar best listig door de krappe bochtjes, deels over gravel, of het matige zicht door je ‘eigen’ stof. Maar wat een sfeer! Heel bijzonder.
 
En dan alweer de laatste dag. Een ruim schema met vier klassementsproeven (2 keer 2), waarvan vooral de proef “Col de Grosse Pierre” spectaculair was. Over een overzichtelijke weg met snelle bochten bergop, maar dan via een kronkelpad, door ‘blinde’ haarspeldbochtjes er weer af. Spannend! Maar ook super gaaf.
Als afsluiter van de drie dagen was op en rond een enorm parkeerterrein van een skigebied weer een korte proef uitgezet. Een mooie nazomeravond, heel veel publiek en deelnemers die enthousiast driftend de rotonde namen maakten er een knallend slot van.
Wat een mooi feest, wat een mooie zomer!
 
GTC Historic Rally 2017
Ook dit jaar reden we de GTC rally rondom Roosendaal, maar deze keer kozen we voor de “Historic’” klasse. Daarin gaat het puur om de snelste tijd, maar dan alleen voor klassieke auto’s. Die maken immers weinig kans tegen het moderne geweld en kunnen zo dus onderling een eigen strijd aan gaan.
Vorig jaar vonden we dat nog een brug te ver. En de DS is te langzaam om ècht een kans te maken, maar tijdens de Zuiderzee short rally (jl. maart) genoten we erg van het kunnen ‘knallen’ zonder de beperkingen van de “Legend” klasse. En het gaat toch om de lol.
Citroen DS Rally Harry Martens GTC Historic Rally 2017 actie - Bart Ebben gebruikte onderdelen autosloperij 
De rally is verdeeld over anderhalve dag; op zaterdagavond het eerste deel, zondag overdag het tweede. De ‘klapper’ op zaterdagavond is de proef vanuit het dorpje Achtmaal. Dat passeer je op drie verschillende plekken en daar is het één groot feest met tribunes, feesttenten en een DJ.
Het is een lange proef, bijna 20 km en je rijdt ‘m drie keer, dus het is een zware avond/nacht, die mede daardoor ook wel “de hel” wordt genoemd.

De voorbereidingen en de eerste proeven liepen gesmeerd; schitterend zomerweer, de pace notes waren goed, de auto deed het lekker, en we werden onderweg aangemoedigd door ons serviceteam en toegestroomde vrienden.
Citroen DS Rally Harry Martens Historic Rally 2017 - Bart Ebben gebruikte onderdelen autodemontage 
Maar in de eerste keer van de proef “Achtmaal” ging het al snel mis. Op een zandpad net buiten het dorp viel de motor plots stil. Gauw duwden we de DS naar een veilige plek en probeerden de oorzaak te vinden. Maar de minuten tikten weg en het lukte niet binnen de toegestane marge van een kwartier, dus waren we voor de rest van de avondetappes uitgevallen.
Er was dus geen haast meer en we stonden veilig, maar helaas pal aan het parcours, waar gedurende de hele wedstrijd geen auto met trailer kan komen.
En het was mooi weer, andere deelnemers zorgden op het zandpad voor genoeg spektakel, maar vier uur wachten tot het einde van de wedstrijd is èrg lang. Dus probeerden we met het minimale boordgereedschap toch maar het mankement te vinden om misschien nog op eigen kracht weg te komen.
 
En waarachtig lukte dat ook nog. Het nodige zoekwerk bevestigde ons eerste vermoeden; beide brandstofpompen deden het niet meer door een slechte elektrische verbinding.
Toen dat provisorische was hersteld dezen ze ’t meteen en de motor startte weer!
Gelukkig kregen we toen alle medewerking van aanwezige marshalls, zodat we in een pauze tussen twee klassen van het parcours af konden rijden en terugrijden naar het serviceterrein.
 
De rest van de avondetappes mochten we dus niet meer rijden, maar omdat de rally verdeeld is over meer dagen = etappes, mag je na het repareren van je auto wel weer aanmelden voor de volgende etappe (de volgende dag dus).
Na reparatie meldden we ons weer, parkeerden we de DS in het “Parc Fermée” en vertrokken richting onze slaapplaats.
Citroen DS Rally Harry Martens GTC Historic Rally 2017 - Bart Ebben gebruikte onderdelen autosloperij 
Op zondag gingen we dus met nieuwe moed, prachtig weer en goede zin weer aan de bak.
De eerste proef was een nieuwe in het programma, in België, net over de grens. Een uitdagende proef, beginnend met drie krappe rondjes over het terrein van een steenfabriek en daarna nog de nodige kilometers over lokale wegen. De verschillen met Nederland maakte het uitdagend en leuk. Hoewel maar kort over de grens, is het toch een beetje anders; vaak wat krapper, meer variatie in wegdek, smalle bruggetjes, slinkse achteraf paadjes, etc.
 
Daarna moesten we meteen weer terug naar Roosendaal voor het min-proefje van slechts één km over een gravelterrein van Manege de Gouberg, het ‘centrum’ van de rally en de locatie van het serviceterrein.
Door de slechte ondergrond hadden veel equipes moeite, maar de DS is dan juist in haar element. Leuk om te zien dat het wat afwijkende karakter van de DS, basis voor vele successen in de ruige rally’s door Afrika in de jaren zestig en zeventig, nog steeds een voordeel kan zijn.
 
Daarna de bekende proef over het industrieterrein van Etten-Leur. Drie rondjes met veel publiek, oa. een spectaculaire snelle lus over een rotonde, en bijna identiek aan vorig jaar dus uit ons hoofd, snel te rijden.
En meteen erna de lange proef “Rucphen-Klappenberg”. Bijna 15 kilometer knallen door het lommerrijke Brabantse landschap, inclusief onverharde wegen.
En door naar de service voor een pauze van slechts een half uur voor evt. sleutelen en wat eten.
 
’s Middags rij je de ochtendproeven nog een keer, dus weer de grens over naar België voor de proef bij Nieuwmoer.
En dat werd helaas onze zwanenzang. In de laatste paar honderd meters kregen we te maken met een probleem aan het veersysteem. En al snel werd dat bevestigd doordat de DS steeds verder inzakte en slechter ging veren.
De finish haalden we gelukkig nog wel, zodat we niet weer ‘vast’ zouden staan op het parcours, maar kort daarna was het over.

Verder rijden was onmogelijk, dus ook niet meer direct naar de finish van de rally. Onze eerste ‘DNF’ (“Did Not Finish”) klassering was daarmee een –triest- feit.
Erg jammer van alle moeite, tijd, en geld, maar het hoort er wel bij. Snelheidsrally’s zijn avontuurlijk, spectaculair, en memorabel, maar ook zwaar voor mens en auto. Finishen staat dus niet vast. En dat geldt op alle niveaus, kijk maar naar Max Verstappen.
 
Maar zolang we van tegenslagen leren, dan verbeteren en tegelijk gewoon blijven genieten, is het avontuur gelukt, ongeacht het resultaat!
 
Zuiderzee Short Rally en Zeebodem Short Rally 2017
Het Nederlandse rallyseizoen opende dit jaar met de Zuiderzeerally, rondom Emmeloord.
Naast de volledige rally, met 13 klassementsproeven, werden er tegelijk twee zogenaamde short rally’s georganiseerd. De Zuiderzee Short Rally met zes proeven ’s middags en de Zeebodem Short rally met vier proeven in de avond.
Citroen DS Rally Harry Martens Limmen Emmeloord Zuiderzee en Zeebodem short rally 2017
Short rally’s hebben minder proeven en zijn –normaal gezien- in één dag te doen; ’s ochtends er heen, technische keuring, verkennen, rijden, en ’s avonds weer naar huis. Ze zijn voor beginnende rally-equipes (met de basislicentie mag je alleen short rally’s rijden) of voor wie de tijd of kosten wil beperken.
 
Harry Martens en navigator Marcel Schoneveld wilden met deze rally een tweede short-rally aan hun ervaring toevoegen, benodigd om hun licentie op te waarderen tot een voor volledige rally’s. En voor een gunstig tarief kon je beide short rally’s rijden, dus dat gedaan.
 
Het weekend begon daardoor al op vrijdag; de twee proeven van de Zeebodem shortrally, op zaterdagavond, moesten vrijdagavond verkend worden. En dat was prettig omdat dat betere pace notes oplevert. Om in het donker hard te kunnen rijden heb je immers meer- en andere details en herkenningspunten nodig dan overdag. Bij daglicht lijkt het immers een stuk makkelijker.
 
En gelukkig kon vrijdagavond ook de auto gekeurd worden. Officials controleren dan of de auto en uitrusting, zoals kleding, aan alle veiligheidseisen voldoen. Zo kon op zaterdagochtend dus volledig geconcentreerd worden op het verkennen van de middagproeven.
 
En ’s middags begon dus het feest. Alles was er klaar voor en de voorspelde regen bleef uit.
De eerste proef ging langs- en over een dijk ten noorden van Vollenhove. Kronkelend door het landschap en met twee zeer scherpe haarspeldbochten (dijk op, dijk af), waar je zonder een handremslip niet door kwam. Dus genoeg spektakel voor publiek en equipes.
 
De tweede proef startte buiten het schilderachtige Blokzijl, met z’n oude haven en kleine staatjes. Via een stukje polder weer over de dijk, die vroeger de grens was met de Zuiderzee. In dat stuk dijk zitten een paar gemene hobbels in de weg, die zelfs de vergefelijke vering van de DS uit balans brachten. Voor een andere deelnemer liep dat zelf slecht af, namelijk onderaan de dijk, in het weiland. (kijk maar op YouTube)
 
Tot slot de derde proef, vanuit Kuinre. Weer over de dijk, die daar nog sterker kronkelt. Maar de notes waren goed en het weer droog, dus vlogen ze door de tientallen bochten.
Alles verliep vlekkeloos dus keurig op tijd weer terug naar de serviceplaats in Emmeloord, voor een korte pauze en eventueel onderhoud.
Maar dat was niet nodig. De auto liep perfect, mede dankzij een verbeterde brandstoftoevoer die het ook in snelle bochten goed doet.
 
Het tweede rondje langs de drie proeven verliep ook uitstekend, de laatste proef zelfs een stuk sneller omdat ze er nog een tandje extra bijzetten. Spannend, spectaculair en leerzaam tegelijk.
En toen was het alweer voorbij - althans de middag. Zeer tevreden met het resultaat, de upgrade naar de volle rallylicentie was behaald en de auto klaar was voor de avondrally.
Zo leek het althans…
 
Want na het eten en afstellen van de extra rallylampen, vertrokken ze 19:58 weer van het startpodium in Emmeloord en begon een lange verbindingsroute naar Kampen, waar de eerste klassementsproef lag.
Die begon heel goed, maar na een paar kilometer begon de motor af en toe in te houden. Langzaam aan werd het erger, maar het was een korte proef dus de finish werd toch gehaald. Daar begon de motor echter weer normaal te lopen en ook terug naar Emmeloord liep ze prima. Raar, maar toch maar door naar de volgende proef.
 
De 2e (lange) proef bestond uit vier ronden over het industrieterrein van Emmeloord, totaal dik 19 km. Volop spektakel voor de talrijke toeschouwers dus, inclusief een ‘jump’ over een bruggetje en een zigzag parcours over een terrein en door een loods (!).
 
Op tijd werd gestart maar weer begon na een paar kilometer de motor in te houden. Sputterend, hikkend en soms op maar twee cylinders probeerden ze langzaam de proef uit te rijden. Want dan kun je door naar de service en evt. repareren, maar als je stopt lig je er uit.
 
Bij de finish aangekomen viel de motor zelfs helemaal stil, het leek over en uit..
Maar toen Harry probeerde te starten het meteen duidelijk: de accu was hélemaal leeg!
Dat verklaarde alles; door onvoldoende spanning en stroom gingen de brandstofpomp en ontsteking haperen. En de oorzaak was ook snel duidelijk; de dynamo leverde niet genoeg stroom voor alle acht lampen dus trokken die de accu leeg. Daarom geen problemen met alleen dimlicht op de verbindingsroutes, maar wel op de proef met alle lampen aan.
 
Een andere dynamo was te veel werk dus was er maar één oplossing; de rallylampen alleen aan als het niet anders kon en verder alleen dimlicht.
 
Dus zo werd, met wat vertraging, toch gestart aan het laatste rondje langs de twee proeven. En de gekozen aanpak bleek te werken. Het rijden was af en toe erg spannend met weinig licht, maar de accu bleef op spanning en de motor liep weer als vanouds.
 
Dus zo kon er weer worden genoten, weer vol op snelheid worden gereden, en nog belangrijker, de finish worden gehaald! Waar ook nog ‘ns een verrassing wachtte..
Harry en Marcel waren in hun klasse de enige deelnemers, dus ondanks de overall laatste plaats –vooral door de ellende met de dynamo- kregen ze de bekers uitgereikt voor de 1e prijs, in hun klasse! Een prachtige afsluiting van een spannende avond maar een geslaagde dag.
 
Legend Twente Rally 2016
Harry Martens mocht met navigator Marcel Schoneveld op 30 oktober weer aan de bak met zijn Citroen DS Rally, ditmaal in de Legend Twente Rally. In dit evenement is het doel om zo dicht mogelijk bij een gemiddelde snelheid van 60 km/h te komen in de proeven. Dat betekent niet dat er langzaam gereden wordt, de oude franse dame kwam zo af en toe zelfs nog even los van de grond! Het leverde het team ditmaal een 6e plaats en weer hele gave plaatjes op!
Citroen DS 23 Rally Klassieker bocht Harry Martens Legend Twente Rally 2016 Citroen DS 23 Rally Classic Harry Martens Twente Legend Rally 2016 onverhard
Citroen DS 23 Rally Klassieker Harry Martens Legend Twente Rally 2016 Citroen DS 23 Rally Klassieker jump Harry Martens Legend Twente Rally 2016
 
Mooie 4e plaats in GTC Legend Rally 2016
Op vrijdagavond 7 oktober ging de GTC Legend rally van start met proeven in de regio Etten-Leur en Roosendaal. In het donker is deze sport zo mogelijk nog spectaculairder als overdag. Dat is ook goed te zien op de foto's van de Equipe Martens-Schoneveld hieronder!
Nachtproef GTC rally 2016 Etten-Leur en Roosendaal Citroen DS Rally Harry Martens Bart Ebben gebruikte onderdelen GTC rally Etten-Leur en Roosendaal - 4e plaats Citroen DS Rally Martens-Schoneveld Bart Ebben gebruikte onderdelen
Zij behaalden, ondanks wat kleine tegenslagen, een mooie 4e plaats overall in hun stijlvolle Citroën DS Rally.
Nachtproef onverhard GTC Legend Rally 2016 Etten-Leur en Roosendaal Citroen DS Rally Harry Martens Bart Ebben gebruikte onderdelen GTC Legend Rally 2016 Etten-Leur en Roosendaal Citroen DS Rally Harry Martens - Bart Ebben tweedehands onderdelen
 
Rally DS te zien op ICCCR 2016
Tijdens de ICCCR 2016 Citroën Worldmeeting zal Harry zijn bijzonder Rallywagen tonen op zijn stand. Inmiddels is de bolide weer tip-top gepepareerd en opnieuw voorzien van onze reclame.
Citroen DS Rally sponsor Bart Ebben gebruikte onderdelen Citroen PeugeotCitroen DS Rally sponsoring Bart Ebben gebruikte onderdelen Citroen Peugeot
 
Rally DS schittert in ADAC Eifel Rallye Festival 2016
Tussen alle grote rallykanonnen van weleer mocht ook Harry met zijn Citroen DS Rally zijn opwachting maken. In een demonstratie rally kon het publiek genieten van de prachtig gerestaureerde/geprepareerde bolides zonder dat zij door een wedstrijdelement tot het uiterste gepusht zouden worden. Maar uiteraard lag het tempo nog steeds op adembenemend niveau en haalden velen dierbare herinneringen op. Onder hen ook 3 voormalig Rally Wereldkampioenen. Geen wonder dat Harry met een grote smile de proeven in de bochtenrijke Eifel aflegde! Bovenaan deze pagina is een PDF bijlage te vinden met een volledig verslag van navigator Marcel Schoneveld. Hieronder enkele plaatjes en een video:
 
Harry Martens Limmen Rally Citroen DS startpodium ADAC Eifel Rallye 2016Harry Martens Limmen Citroen DS Rally in actie Eifel Rallye 2016
Harry Martens Limmen Citroen DS Rally in de bocht Eifel Rallye 2016Harry Martens Limmen Citroen DS Rally in het bochtenwerk Eifel Rallye 2016
Harry Martens Limmen Citroen DS Rally uit de bocht Eifel Rallye 2016Group B rallywagens van voor 1986 in de Eifel Rallye 2016
 
Harry Martens Limmen Citroen DS Rally in de waterbak Eifel Rallye 2016
 
Rally DS uitverkoren voor ADAC Eifel Rallye Festival 2016!
Harry kon ons zeer enthousiast melden dat hij mee mag doen met de unieke, prestigieuze ADAC Eifel Rallye in Daun (D) Vulkaneifel.
Helaas voor ons moet zijn auto daarvoor zo dicht mogelijk lijken op de originele Citroën DS Rally uit die tijd. Daarom heeft hij precies de stickering van toen geplaatst en het dakluik moeten opgeven. Maar het is hem gelukt om bij de 150 deelnemers te komen, terwijl er zo'n 500 inschrijvingen waren! Na deze rally zal gelukkig onze reclame weer gaan prijken op de schitterende classic racer.
Harry Martens Limmen Rally DS in volledig klassieke stickering voor de ADAC Eifel Rallye 2016Harry Martens Limmen Rally DS in volledig klassieke stickering voor de Eifel Rallye 2016
Rally Citroen DS klassieke stickering van toenCitroen DS 23 Rally Classic Harry Martens klaar voor exclusieve Eifel Rallye Daun 2016
 
Rally DS klaar voor ELE Rally Veldhoven 2016
De Citroën DS 23 Rally classic staat komend weekend aan de start van de ELE Rally 2016 in Veldhoven. Het team heeft er zin in en de DS is weer op en top geprepareerd!
Citroen DS 23 Rally klassieker Harry Martens klaar voor ELE Rally Veldhoven 2016 Citroen DS 23 Rally Classic Harry Martens klaar voor ELE Rally Veldhoven 2016
 
CitroMobile Vijfhuizen 7&8 mei 2016
De Citroën liefhebbers konden hun hart weer ophalen in Vijfhuizen op de CitroMobile afgelopen weekend. De Citroen DS Rally van Harry Martens was hier ook te bewonderen. Zo kon er van dichtbij gesmuld worden van het vele huisvlijt dat Harry in dit bijzondere project gestopt heeft.
Citroen DS Rally Harry Martens op CitroMobile 2016 - Bart Ebben gebruikte onderdelenCitroen DS Rally Harry Martens op CitroMobile 2016 - Bart Ebben tweedehands onderdelen
 
Short Rally Zandvoort 27-2-2016
Afgelopen weekend konden de nieuwe items in de Citroen DS Rally worden getest door het duo Martens/ Schoneveld in de Short Rally Zandvoort. Op het bekende Circuit, maar ook in het stadscentrum vormden zij een zeer opvallende verschijning tussen al het moderne rallygeweld!
Citroen DS short Rally Zandvoort 2016 gravel actieCitroen DS short Rally Zandvoort 2016 gravel Harry MartensCitroen DS short Rally Zandvoort 2016
 
Mooie blik onder de motorkap van de Rally DS en de onmiskenbare achterkant mag er ook zeker zijn!
Citroen DS 23 Rally techniek kijkje onder de motorkapCitroen DS Rally achterkant Bart Ebben gebruikte onderdelen
De cockpit en de rest van het spartaanse interieur zijn bijna voltooid. Verder protectie aangebracht aan de onderzijde van de wagen.
Bestuurderskant Cockpit Citroen DS Rally Harry MartensRace gordels en reservewiel Citroen DS Rally Harry MartensDeurbescherming onderzijde Citroen DS Rally Harry Martens
Harry heeft weer vorderingen gemaakt met de ombouw naar een volwaardige Classic rally wagen.
Weer vorderingen gemaakt met de ombouw naar volwaardige Classisc Rally Citroen DSUiteraard mogen de kuipstoelen met 6 punts gordels in deze Rally Citroen DS niet ontbreken
Hoog tijd voor een KNAF goedgekeurde rolkooi in de Citroen DS Rally van Harry Martens! De buis aan de bestuurderskant is demontabel gemaakt, speciaal voor de Fehac ritten. Bekijk hier een mooi stuk vakwerk:
Citroen DS Rally rolkooi KNAF goedgekeurdCitroen DS Rally rolkooi bestuurderskant met pedalen in beeldCitroen DS Rally Rolkooi laswerk carosserieCitroen DS Rally Rolkooi dak buizenCitroen DS Rally Rolkooi gelakt in de autoCitroen DS Rally Rolkooi lakwerk
Citroen DS Rally Bart Ebben green used car parts
Citroen DS Rally Bart Ebben gebruikte onderdelen autosloperij



1  Het is niet mogelijk om op dit blog te reageren.

Share |