Home   |   Bel-mij   |   Multimedia   |   Branches   |   Rondleiding   |   Reviews   |   Nieuws   |   Betaling   |   Sitemap   |   Over ons

Overzicht blogs

Totaal aantal blogs: 13


Artikelen over Bart Ebben
Bart Ebben in de pers


Artikelen op internet
Bart Ebben op het web


Actuele vacatures, personeel bij Bart Ebben Specialist CitroŽn Peugeot
Vacatures Bart Ebben


Citroen DS Rally Harry Martens
Citroen DS Rally Harry Martens


Klassieker race project
Bouw Citroen DS rally


Youtube videos en Twitter
Social Media


Michael Loock Rally coureur
Rally nieuws


American football Nijmegen
Bart Ebben Nijmegen Pirates


Omnivereniging Hatert
SV Hatert Nijmegen


Bart Ebben sponsor van voetbalclub SV Juliana 31 Malden
SV Juliana 31 Malden


Peter van der Sluis Trial & Enduro
Peter van der Sluis motorsport


Zwarte Cross project
Zwarte Cross


Links naar relevante sites
Links
Bart Ebben Nijmegen Pirates
Geplaatst op: 10-03-2014

Bart Ebben Specialist Citroën Peugeot Renault hoofsponsor Bart Ebben Nijmegen Pirates Bart Ebben Nijmegen Pirates American Football team

Sinds enkele jaren ondersteund Bart Ebben Specialist Citroën Peugeot Renault de jonge, opkomende American Footballclub de "Bart Ebben Nijmegen Pirates". De snel groeiende subtopper wordt gekenmerkt door een hecht clubgevoel. Binnen de, in Nederland, relatief onbekende sport heeft de club al een grote naam verworven. De ambitie om bij de absolute top van Nederland te geraken staat hoog in het vaandel. Op onze site kunt u regelmatig de wedstrijdverslagen bekijken. 

Teamfoto Senioren
American Football Bart Ebben Nijmegen Pirates 2011

Mooi moment(um) voor Bart Ebben Nijmegen Pirates
Maandag, 10 maart 2014 - Geschreven door Jacques Schmoller
 
In de Amerikaanse sportwereld kennen ze twee soorten momentum. Er is de voortgaande beweging die je maakt waardoor je als individuele speler momentum hebt. Maar ook in een wedstrijd kun je als compleet  team het momentum hebben. Voor de Nijmegen Pirates was de tweede helft bij Amsterdam Panthers op zondag 9 maart een goed moment om het momentum te hebben. Na een gelijkopgaande, door de defenses gedomineerde, eerste helft gaf de speelervaring van de thuisclub het voordeel waardoor de hoofdstedelingen met 9-0 tussentijds de rust ingingen. Een fieldgoal van grote afstand en een run door het midden bepaalden de score voor Panthers, vooraf de gedoodverfde play-offs-kandidaat in de eredivisie. De Nijmeegse ploeg oogde wat tam, al lag dat ook door de benadering die de thuisploeg met name in de verdediging liet zien.

Maar toen was daar in het vierde kwart het moment dat het momentum in de wedstrijd kantelde van de kittens naar de zeeschuimers. Pirates toonde een team te zijn. Een team dat knokte voor iedere millimeter en voor iedere bal. Fel aangemoedigd door teamgenoten en meegereisde fans begon de offense te draaien met een 9-13 overwinning tot gevolg!

Op 23 maart zal Panthers mentaal heel anders aan de wedstrijd beginnen als beide ploegen voor de return elkaar in Nijmegen treffen. Maar het nog onervaren Pirates heeft aan zelfvertrouwen gewonnen. En dit seizoen tot twee keer toe getoond mee te kunnen doen met de Nederlandse (sub)top, al is dat met wisselend succes. Bij de Pirates wordt echter niet gesproken over Tulip Bowl of play-offs, ze blijven gewoon met beide voetjes stevig op de grond staan. Wedstrijd voor wedstrijd bekijken en zorgen voor een plek in de eredivisie in het volgende seizoen. En worden de punten binnen gesleept zoals in deze uitwedstrijd bij de Amsterdam Panthers, dan wordt er genoten van het moment(um)!

Lees hier het volledige artikel.

Pirates met gemengde gevoelens na seizoensopening.
Maandag, 24 februari 2014 - Geschreven door Jacques Schmoller

Op het eerste gezicht lijkt een enorme afstraffing: 19-0. Waar je bij een gewone voetbalwedstrijd op de meest voorzichtige wijze nog zou kunnen stellen dat de wedstrijd éénzijdig was, gelden bij de sport American football hele andere waarheden. 19-0 is daar zeker geen afstraffing, hooguit een indicatie dat de winnaar beter was. Wetend dat bij American football een touchdown goed is voor zes punten, zou je 19-0 in deze sport kunnen vergelijken met 3-0 bij gewoon voetbal.

Ondanks deze constatering blijft het een feit dat Bart Ebben Nijmegen Pirates SV Hatert de eerste wedstrijd van het seizoen 2014 in de eredivisie met 19-0 verloor, na een 13-0 ruststand. Uitgerekend de ambitieuze provinciegenoot Arnhem Falcons legde op zondag 23 februari beslag op de twee eerste te verdienen wedstrijdpunten tijdens het onderlinge treffen. Bij de Pirates-spelers overheerste na afloop gemengde gevoelens: Tevredenheid over het vertoonde spel, maar een katergevoel over de uitslag. Vooral vervelend dat de gasten op het mooie kunstgrasveld op het Arnhemse sportpark 't Cranevelt er niet in slaagden de hatelijke 0 van het scorebord te laten verdwijnen.

Lees hier het volledige verslag.

Bart Ebben Nijmegen Pirates ook in 2014 in Eredivisie
Dinsdag, 03 december 2013 - Geschreven door Jeroen van Hilten

Net als in het seizoen 2013 zullen de Nijmegen Pirates ook in 2014 weer meedoen om de absolute American Football hoofdprijs in Nederland: de eredivisie. Tijdens de technische vergadering van de bond zijn de poule-indelingen gemaakt.

De volgende teams zullen uitkomen in de eredivisie:
-Nijmegen Pirates
-Arnhem Falcons
-Alphean Eagles (landskampioen)
-Amsterdam Crusaders
-Amsterdam Panthers
-Hilversum Hurricanes (winnaar tweede divisie)


Bart Ebben Nijmegen Pirates KAMPIOEN van de tweede divisie
Maandag, 05 november 2012 - Geschreven door Jeroen van Hilten

De Bart Ebben Nijmegen Pirates hebben door een 26-20 thuisoverwinning voor het eerst in de clubgeschiedenis een AFBN American Football kampioenschap binnengehaald! In de kille herfstregen speelde het team bij vlagen slordig maar ging het desondanks geheel verdiend met de winst aan de haal. Een verdiende beloning voor jaren van keihard werken.Bart Ebben Nijmegen Pirates Kampioen 2012 American Football

Lang speelde Den Haag op de manier waarmee ze ook Amersfoort een week eerder de das om hadden gedaan. Diepe ballen, afgewisseld met een running game waarmee zij sporadisch een first down wisten te pakken.

Mitch van Loon bracht de Pirates op de eerste drive al meteen de begeerde score. Hij deed dit op een manier zoals hij dat het hele seizoen al doet: beweeglijk, door de tackles heen maar vooral rechtdoor. De verdediging van Den Haag had hierop geen antwoord.

De teams waren zeer aan elkaar gewaagd en dat maakte de strijd om de titel alleen nog maar intenser. Daarbij maakten hoosbuien het Nijmeegse speelveld in het tweede en derde kwart tot een ware modderpoel. Dit kwam de Haagse formatie op de pass niet ten goede, maar de strijd was nog lang niet gestreden. Bij een ruststand van 18-14 mochten beide teams richting de verwarmde kleedkamers om zich op te laden voor de tweede helft.

De tweede helft bracht meer slordigheden en fouten van beide kanten. Den Haag kwam er bijna niet meer aan toe, maar Nijmegen sneed zichzelf constant in de vingers met domme overtredingen. Gelukkig maakte Bart Ebben Jr. aan die impasse een einde. Ebben, goed voor 20+ Touch Down’s dit seizoen, liep een perfecte post-flag route en Gout hoefde niks anders te doen dan de bal diep in de hoek te gooien. Van Hilten, die niet werd gedekt op de play, scoorde de twee extra punten.

Den Haag schakelde vervolgens over naar de run en deed dit uiterst verdienstelijk. #43 en Cliff Dankers renden met regelmaat de bal voorbij de first-down paal. Uiteindelijk was het Dankers zelf die met een QB-sneak de aansluitingstreffer maakte. 26-20.

De Piraten kregen het voor elkaar om met hun daaropvolgende drive de klok tot 2 minuten te laten aflopen. Op een 4th and 1 legde de scheidsrechter de bal op een nogal ongunstige plek neer waardoor Den Haag nog één kans kreeg om de winst binnen te halen. Een diepe pass van Dankers was echter veel te kort en een directe prooi voor Sjoerd Elmans die daarmee een dikke punt zette achter de wedstrijd. In Victory Formation mocht Gout de wedstrijd beëindigen. Een ware explosie van vreugde aan de zijlijn en op het veld na het laatste fluitsignaal maakte een einde aan alle spanning!

Voor de Pirates is dit het eerste AFBN kampioenschap in de 17 jarige geschiedenis van de club. Dat dit ook nog eens op eigen terrein kon worden binnengehaald maakte het feest extra mooi. Tot in de late uurtjes werd er in het clubhuis feest gevierd met een heerlijk Amerikaans buffet en een disco.

Alle fans, bezoekers, sponsoren en vrijwilligers willen wij bedanken voor de steun en de hulp. Zonder jullie was het nooit gelukt! Tot volgend seizoen!


Lees verder op pagina 2.

Of keer terug naar de multimedia pagina.
 1  2  3  4  Volgende  Het is niet mogelijk om op dit blog te reageren.

Share |