Effe niet 'WhatsEbben'

Marketing collega Peter vond 'm uit: De woordspeling WhatsEbben. Klanten konden via het moderne communicatiemiddel WhatsApp een onderdeel(aan)vraag sturen naar Bart Ebben. Het idee er achter was hetzelfde als een aanvraag via Facebook Messenger; klanten op een modern platform te woord staan en omdat het gebruik van apps op de mobiele telefoon steeds meer toeneemt, leek het logisch om daar aanwezig te zijn. In de praktijk blijkt echter dat het vooral veel dubbel werk oplevert. Klanten die ons appen of messagen, bellen of mailen ons ook zodat we soms twee keer met dezelfde aanvraag aan de slag gaan. Inefficient en niet wenselijk. Daarom hebben we besloten om te stoppen met aanvragen via WhatsApp en Messenger. Aanvragen kunnen gedaan worden via telefoon of per e-mail. 

Daarmee maken we even pas op de plaats, maar we zijn een pragmatisch bedrijf. Dat iets technisch kan wil niet zeggen dat het per se moet. Achter de schermen werken we hard aan onze ambities om in 2020 via een chat-functie op onze website een nog betere service aan onze klanten te kunnen bieden. Daarnaast komt er een e-commerce oplossing die het bestellen van onderdelen voor onze relaties sneller en simpeler maakt zonder dat het persoonlijke er onder lijdt.Tikkie

Overigens nemen we niet helemaal afscheid van WhatsApp. We gaan ons nummer gebruiken om betalingen via Tikkie te faciliteren. Tot bedragen van EUR. 750,00 kunnen klanten ons via Tikkie betalen. Een snelle betaling van een bestelling helpt ons logistieke proces enorm. Om onze magazijncollega Roel te ontlasten hebben we besloten om niet betaalde orders niet klaar te leggen voor afhaal. Het komt te vaak voor dat onderdelen niet opgehaald worden en dat kost onze magazijnmannen enorm veel tijd. Een klant kan een onderdeel nog altijd bij ons op komen halen, maar liefst na betaling via iDeal of Tikkie en met aanbiedingsnummer. Scheelt ons een boel tijd. Dat hebben we overigens mooi in beeld gebracht. Binnenkort plaatsen we een video over het ophaalproces van een onderdeel met en zonder een betaling en aanbiedingsnummer. Deze scene heeft dankzij verkoopcollega Tom de finale versie niet gehaald. ;-)