Pepermolen

We krijgen bij Bart Ebben Specialist Citroën Peugeot veel vragen. Veruit de meeste vragen gaan over gebruikte originele onderdelen voor modellen van de 2CV tot de ZX en alles wat er als BX, C1 tot en met C8, DS, Saxo en Xsara tussen in zit om van de Peugeot modellen nog maar te zwijgen. Soms worden we verrast door een originele vraag, soms door een bijzondere vraag en heel soms door een vraag die we niet aan zagen komen. Collega Jeroen kreeg vanmiddag de volgende mail uit Duitsland. Het ging om een onderdeel voor een Peugeot, maar dan net even anders.

"Geachte heren,

We hebben het reserveonderdeel (zwarte ring) op de bijgevoegde foto nodig voor de duo kruidenmolen peper / zout van Peugeot. Is het mogelijk om dit onderdeel te krijgen. Met een positief antwoord we zouden blij zijn.

Met een vriendelijke groet,

De afzender"

Peugeot pepermolen

Peugeot maakt inderdaad naast auto's zoals de 108, 206, 307 en 5008 ook bijzondere pepermolen. Sterker nog, het merk is ooit als pepermolenfabrikant begonnen en is pas vele jaren later auto's gaan produceren. Nooit gedacht dat we daar nog eens via deze leuke onderdeelvraag mee geconfronteerd zouden worden.