Autobedrijf Bart Ebben adviseert winterbanden van november tot en met maart 

In de herfst en in de winter is de verkeerssituatie minder betrouwbaar dan in de lente en in de zomer, ongeacht of u te maken hebt met sneeuw, ijzel of gewoon een nat wegdek, de bandengrip is altijd minder dan in en de lente en zomer. En door banden opslag bij autobedrijf Bart Ebben heeft u er geen omkijken naar.

De voordelen van winterbanden tijdens de herfst en winter:Winterbanden voor uw Peugeot of CitroŽn

  •  Sterk verbeterde grip bij temperaturen onder de 7°C
  •  Minder kans op aquaplaning door effectieve waterafvoer
  •  Betere wegligging in bochten
  •  Kortere remweg (ca. 10% bij winterse omstandigheden)
     

Dankzij de specifieke vorm van de winterband, die het water onder de band afvoert, vermindert een winterband de risico’s van aquaplaning.

Winterbanden hebben in de herfst en in de winter een veel betere grip en een uitstekende rijeigenschappen, dankzij de rubbersamenstelling en het speciale profiel dat dieper is dan bij een zomerband.

Het algemene advies is om in Nederland vanaf november tot en maart op winterbanden te rijden. Winterbanden hebben in de herfst- en winter een sterk verbeterde grip en dus voor uw veiligheid!

Winterbanden vaak verplicht in het buitenland

In veel (Europese) landen is het gebruik van winterbanden verplicht gedurende de wintermaanden. Mocht u hier een ongeluk krijgen/veroorzaken, kunt u in grote problemen komen wanneer blijkt dat u op zomerbanden reed. Een boete, omgekeerde bewijslast en veranderde verzekeringsdekking behoren tot de onprettige mogelijkheden. Weten hoe het zit in Europa? Kijk op de speciale BOVAG winterbandensite voor een overzicht.

Uw banden opslaan bij Bart Ebben!Wij slaan uw winterbanden voor u op in onze banden opslag

Het is verstandig om tijdens de herfst- en de wintermaanden gebruik te maken van winterbanden. Maar waar laat u uw zomerbanden? En waar laat u uw winterbanden in de lente en zomer? Heeft u zelf geen plek om uw autobanden op te slaan, dan regelt autobedrijf Bart Ebben de banden opslag voor u in Malden!

Prijzen voor opslag en wisselen van uw banden:

Voor de opslag van een set zomerbanden of winterbanden rekenen wij prijzen per half jaar. Ook voor het wisselen van set wielen of het wisselen van een set zomerbanden of winterbanden op velgen hebben wij specifieke prijzen

Neem contact op met Jan Veltman, hij vertelt u alles over onze mogelijkheden en prijzen.

In het onderstaande filmpje nog eens een heldere uitleg over winterbanden: 

Bekijk hier wat anderen van ons vonden:
 

  BOVAG onafhankelijk autobedrijf  Het Autoservice Netwerk autolease

RDW erkend APK keuringsstation

  RDW Erkend APK bedrijf