U bevindt zich op: Sitemap > Wintercheck

Wintercheck voor uw auto in Malden

Voorkom veel ellende met een wintercheck bij Autobedrijf Bart Ebben in Malden.Na een wintercheck door Autobedrijf Bart Ebben weet u precies hoe de conditie van uw auto is Met autopech langs de weg staan in de snijdende vrieskou, langsrazend verkeer aan de ene kant en huilende kinderen aan de andere kant van de auto... Dan wordt een standaard dagelijks ritje ineens een nachtmerrie. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Meestal kan deze ellende voorkomen worden. Bart Ebben Specialist Citroën Peugeot legt u graag uit wat de meest voorkomende problemen zijn. Een wintercheck geeft u inzicht voordat er problemen ontstaan.

 

Wintercheck vanwege zwaardere belasting

In veel opzichten wordt de auto tijdens de winterperiode veel zwaarder belast dan bij normaal gebruik. Daardoor wordt het extra belangrijk dat de auto tiptop in orde is. Een Bovag Wintercheck geeft hier een goed inzicht in de actuele conditie van uw auto en kan veel leed besparen.

Voorbeelden van de extra belasting van de auto zijn o.a. de koude start. Bij lage temperaturen verliest een accu aan kracht. Alleen als de accu in topconditie is, kunt u er ook in de winter op blijven vertrouwen. Pekel en vocht doen onderhuids een zware aanslag op uw auto, metalen worden er door aangetast. Een goed voorbeeld hiervan is een doorgeroeste uitlaat.

Punten die bij een Wintercheck aan de orde komen zijn:
- De lichtopbrengst van de koplampen
- De werking van de mistlamp(en)
- De conditie van de accu
- De werking van het remsysteem
- De kwaliteit van onder meer ruitenwissers, koelsysteem en natuurlijk de banden.
 

Winterbanden en velgen

Maar er zijn nog meer aandachtspunten die u kunt combineren met de wintercheck, zoals winterbanden al dan niet met extra velgen. Met winterbanden bent u bijvoorbeeld veel veiliger onderweg. Niet alleen hebben winterbanden meer grip op sneeuw en nat wegdek, ook op droog asfalt hebben ze meer grip in koude omstandigheden. Voorwaarde is natuurlijk wel dat er nog voldoende profiel op de banden zit. Dit kunnen wij voor u controleren en eventueel kunt u ook uw zomerbanden bij ons laten opslaan zodat de extra set velgen en banden u niet in de weg staat.

Neem dus geen risico's, laat een Wintercheck doen bij ons autobedrijf en krijg inzicht in de actuele conditie van uw auto. U kunt direct een afspraak maken of kijk eens op onze werkplaats pagina's.

 

BOVAG Autobedrijf Bart Ebben Wintercontrole 2015 PCA dealer in Malden bij Nijmegen

In ons Autobedrijf in Malden volgen we onze missie door het uitvoeren van degelijk onderhoud of door een scherpe diagnose met een opvolgende, vakkundige reparatie in de werkplaats. Als PCA dealer zijn we gespecialiseerd in Peugeot en Citroën, maar in ons onafhankelijk BOVAG Autobedrijf zijn ook bestuurders van andere automerken van harte welkom!

Daarnaast bieden we een zorgvuldig geselecteerd aanbod occasions aan.

  • Vakkundige reparatie & onderhoud op basis van meer dan 40 jaar ervaring
  • Eerlijk advies over reparatie & occasions
  • Transparante communicatie over kosten voor & tijdens reparatie aan uw auto
  • Persoonlijk contact
  • In overleg leenfiets, leenauto of haal-en-breng-service