Hét adres in Malden voor een betrouwbare APK-keuring

APK afspraak makenAlle informatie over de APK keuring van uw auto bij ons Autobedrijf in Malden, gemeente Heumen bij Nijmegen gespecialiseerd in Peugeot & Citroën vindt u hier. U kunt zelf direct een afspraak in onze agenda inplannen of bellen met Jan Veltman op telefoonnummer 024-3434542. Zoals waarscijnlijk bij u bekend is de APK keuring verplicht, op deze pagina geven wij een uitgebreide uitleg van de controlepunten voor de APK. U kunt de keuring uiteraard ook met een kleine onderhoudsbeurt of grote onderhoudsbeurt combineren, wij hanteren hiervoor heldere prijzen. De prijzen voor de APK keuring zijn inclusief alle metingen en het afmelden van de keuring bij de RDW. U staat hierbij dus niet voor een verrassing.

Waarom de APK keuring?

Bart Ebben is RDW erkend om APK keuringen te mogen uitvoerenDe APK keuring is belangrijk en nuttig voor de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu. Door deze keuring weet u namelijk zeker dat uw auto regelmatig grondig wordt nagekeken. Om u een indruk te geven wat er bij een APK keuring in ons autobedrijf in Malden allemaal aan bod komt, hebben we een uitgebreid overzicht gemaakt.

Waarop wordt uw auto gecontroleerd voor de APK?

Hieronder een overzicht van de punten waarop uw auto gecontroleerd wordt tijdens de APK keuring. Onze keurmeesters voeren de keuring uit en er kan als dubbelcheck nog een steekproefcontrole gedaan worden door een controleur van het RDW.

Wielen

Tijdens de APK keuring is er bij ons autobedrijf veel aandacht voor de wielen en banden. Er komen verschillende punten aan bod, te weten:
1. De diepte van het profiel van de band (dit moet minimaal 1,6 millimeter zijn).
2. Eventuele beschadigingen van de band en de velg.
3. De staat van de wiellagers.
4. De speling van het wiel.
5. De bandenspanning.
6. De maat van de banden.
7. De draairichting van de banden.
8. De juiste montage, binnen- of buitenzijde van de band.

Uitlaatgassen

Het milieu is belangrijk. Vandaar ook dat uitlaatgassen één van de punten is die tijdens de APK aan bod komen. Wat er bij dit keuringspunt precies wordt gemeten is afhankelijk van de brandstof van uw auto . Bij diesels gaat het om de uitstoot van roet, bij auto’s die rijden op benzine of LPG wordt de CO-meting en de 4-gastest gedaan.
Deze test bestaat uit twee onderdelen. Eerst wordt er bij een stationair draaiende motor gekeken naar de CO-uitstoot. Vervolgens wordt, bij verhoogd toerental, weer de uitstoot gemeten, en wordt er gekeken naar de verhouding tussen de verschillende uitlaatgassen.
Dit heet de Lambda-waarde en deze moet tussen de 0,97 en 1,03 zijn.

Stuurinrichting

Ook de stuurinrichting komt aan de beurt bij de APK. De keurmeester bekijkt of er niet te veel speling in de stuurinrichting zit, controleert de staat van de stuurinrichting en of alle moeren en bouten nog goed vast zitten.

Registratie

Het lijkt een kleinigheid, maar het is wel degelijk belangrijk. De keurmeester controleert of de gegevens in het kentekenregister overeenkomen met het voertuig. Hierbij wordt in het kentekenregister onder andere gekeken naar of:
1. Op de kentekenplaten dezelfde combinatie van letters en cijfers staat.
2. In de auto het juiste voertuigidentificatienummer staat.
3. Het voertuig voorzien is van de juiste brandstofsoort.
4. Het aantal cilinders juist is.
5. De wielbasis overeenkomt met de wielbasis van de auto.

Autogordels

Tijdens de APK worden de autogordels grondig geïnspecteerd. Zowel voor- als achterin de auto. Concreet betekent dit dat de keurmeester de gordels eerst helemaal uitrolt en controleert op eventuele beschadiging en vervolgens test of de gordels goed blokkeren en of de sluiting goed werkt.

Remmen

De remmen worden aan een uitgebreide test onderworpen. Hierbij gaat het er om dat de remmen goed werken en dat de wielen op dezelfde as (dus het linker- en rechtervoorwiel, en het linker- en rechterachterwiel) even hard remmen. Ook komt uit deze test naar voren of de achterwielen niet veel harder remmen dan de voorwielen.

Carrosserie

Bij dit punt wordt de auto gecontroleerd op roestschade, scheuren en uitstekende delen. Bij dit laatste kunt u denken aan vleugelmoeren en aan banden die te ver uit de spatborden steken. Wat de roestschade betreft: niet alle roestvorming leidt onmiddellijk tot afkeuring. Dat is ook afhankelijk van het onderdeel waarin de roest zit. Zo is roest aan één van de deuren minder ‘erg’ dan roest aan de sluiting van de motorkap.Verlichting

Allereerst moet alle verplichte verlichting aanwezig zijn, naar behoren werken en de juiste kleur hebben. De dimlichten krijgen tijdens de keuring extra aandacht. Deze moeten goed zijn afgesteld (een te lage afstelling leidt tot slecht zicht, en een te hoge afstelling tot het verblinden van tegenliggers) en de rechter- en linkerlamp moeten even veel licht geven.

Wielophanging

Bij de wielophanging worden twee punten gecontroleerd. Het eerste punt is de staat van de wielophanging. Hierbij wordt er vooral gelet op roestschade. Het tweede punt is de speling in de wielophanging. Dit mag niet te veel zijn.

Uitlaat

Tijdens de keuring wordt gecontroleerd of de uitlaat dicht is (oftewel: niet lekt) en of de uitlaat stevig aan de auto vastzit.

Vergrendeling

Hier komen de deuren, motorkap en achterklep aan bod. Uiteraard moeten deze goed sluiten. Daarnaast is ook aandacht voor de scharnieren. Deze worden gecontroleerd op de aanwezigheid van roest.

Voorruit

Bij de APK wordt alleen gelet op het zicht van binnen naar buiten. Er mogen geen te grote beschadigingen of verkleuringen in de voorruit zitten. Ook wordt bekeken of de ruitensproeiers en –wissers het goed doen en of de voorruitontwaseming werkt. Let op: de politie let wel op het zicht van buiten naar binnen en andersom. De lichtdoorlatendheid van autoruiten moet ten minste 55% zijn.

Spiegels

Het volgende wordt gecontroleerd: zijn alle verplichte spiegels aanwezig? Zijn ze niet beschadigd? Is de bevestiging in orde?

Claxon

De claxon moet niet alleen goed werken, maar ook één vaste toonhoogte hebben.

Wilt u uw auto op al deze punten bij ons laten keuren? Onze deskundige keurmeesters staan voor u klaar! Maak zelf eenvoudig een afspraak. De APK-keuring hoeft niet in uw eigen woonplaats uitgevoerd te worden. U mag kiezen voor het keuringsstation waar u het beste gevoel bij heeft. Wij verwelkomen u dan ook graag als u bijvoorbeeld in Cuijk, Groesbeek, Heumen, Mook, Molenhoek, Plasmolen,Overasselt, Nederasselt of Nijmegen woont.  

Stel een vraag aan de PCA dealer over een APK keuring in Malden regio Nijmegen

 Keer terug naar de homepage of neem, voor het geval dat uw auto niet meer door de keuring komt, een kijkje in ons occasionaanbod.

 

Bekijk hier wat anderen van ons vonden:
 

  BOVAG onafhankelijk autobedrijf

  

Het Autoservice Netwerk autolease

RDW erkend APK keuringsstation

  RDW Erkend APK bedrijf